3 e persbericht van donderdag 29 januari 2004

Eindhoven 29-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Snelheidscontrole

Donderdagmiddag tussen 14.30 uur en 17.00 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Vonderweg, Emmasingel en de Prof Dr Dorgelolaan. Van de 3200 gecontroleerde voertuigen kregen 103 bestuurders een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u. Daarnaast zijn 17 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en vier bestuurders omdat zij niet de juiste verlichting voerden.

Best:: Autogordelcontroles

Op de Oirschotseweg, Prins Bernhardlaan en De Maas zijn vandaag autogordelcontroles gehouden. Op de Oirschotseweg zijn 27 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Op de Prins Bernhardlaan werden 19 verbalen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Een bestuurder kreeg een proces verbaal voor een vervallen APK en een bromfietser werd bekeurd omdat hij geen goedgekeurde uitlaat op de bromfiets had zitten. Tenslotte zijn op De Maas 17 bestuurders bekeurd omdat zij de gordel niet droegen.

Eindhoven: Waarschuwing voor pinpas fraudeurs

Bij de Eindhovense politie zijn deze week drie aangiften binnengekomen van mensen die het slachtoffer zijn geworden van pinpas fraudeurs. De bedragen die van de rekeningen werden afgeschreven variëren van 12.50 euro tot ruim 1500 euro. De geldbedragen zijn in Roemenië gepind terwijl de slachtoffers daar nog nooit geweest zijn. Niet duidelijk is hoe men aan de pinpas gegevens van de slachtoffers is gekomen. Mogelijk dat er over de schouder is meegekeken bij het pinnen maar ook is niet uitgesloten dat er kopieën van de pinpas zijn gemaakt doordat er een neptoetsenbord over het oorspronkelijke toetsenbord is geplaatst. De politie wil iedereen waarschuwen om vooral bij het pinnen op te letten wie er in uw buurt staan en mogelijke veranderingen aan het pinpas apparaat te melden.