Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 29 januari 2004

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde woensdagmorgen, naar aanleiding van klachten over stankoverlast, een onderzoek in een bedrijfspand op de Pleinweg in. In de kelder werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 1.090 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslaggenomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster stelde woensdagmiddag rond drie uur op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning aan de Weipoort in. In twee kamers werden in totaal 245 hennepplanten aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen. Naar de eigenaar van de kwekerij, die niet thuis bleek, wordt een onderzoek ingesteld.


* VUURWAPEN EN XTC-PILLEN IN WONING AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster trof woensdagmorgen in een woning aan de Strevelsweg, waar op grond van de Wet Wapens en Munitie werd binnengetreden, een geladen vuurwapen met bijbehorende munitie en een twintigtal xtc-pillen aan. Het vuurwapen en de verdovende middelen werden in beslag genomen. De 35-jarige bewoner werd aangehouden en in de loop van de avond, na opgemaakt proces-verbaal, weer op vrije voeten gesteld.


* INVAL OVERLASTGEVEND DRUGSPAND
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek deed woensdag in de vooravond een inval in een overlastgevend drugspand op de Soetendaalseweg. Nadat eerst op straat een tiental harddrugsgebruikers, die uit het pand kwamen, was aangehouden, werden in de woning nog zestien personen aangehouden. Bij diverse verslaafden werden gebruikershoeveelheden harddrugs (heroïne en cocaïne) aangetroffen en in beslag genomen. Voorts werd woensdagavond een onderzoek ingesteld in een woning in de Hoyledestraat. Hier werden drie personen aangehouden, nadat in de woning een grote hoeveelheid van diefstal afkomstige radio/cd-spelers en handtelefoons werd aangetroffen. Van de in totaal op de Soetendaalseweg (26) en in de Hoyledestraat (3) aangehouden verdachten zitten nog acht personen voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN NA INRIJDEN OP POLITIE-AUTO

VLAARDINGEN - Woensdagmiddag werden een 22-jarige automobilist en een 22-jarige inzittende, beiden uit Vlaardingen, aangehouden, nadat zij in hun auto op een politiewagen, met daarin vier politiemensen, waren ingereden.
Omstreeks half één gaven politiemensen nabij het winkelcentrum De Loper een stopteken aan de 22-jarige automobilist. De bestuurder negeerde het stopteken en reed weg, waarna de achtervolging werd ingezet. Hierbij reed de bestuurder door een rood verkeerslicht, te hard en tegen de richting in.
Bij de Olmendreef reed de Vlaardinger in op de politie-auto waar op dat moment vier politiemensen inzaten. Hierbij raakte niemand gewond. De bestuurder en de mede-inzittende werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de automobilist geen geldig rijbewijs had, in het bezit was van gestolen kentekenplaten en gesignaleerd stond voor het wegrijden na het tanken zonder te betalen. Beide Vlaardingers werden in verzekering gesteld.


* GROTE HENNEPKWEKERIJ IN BEDRIJFSPAND ONTMANTELD

ROTTERDAM - In een bedrijfspand aan de Vlaardingweg werd woensdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen, nadat politiemensen van district Schiedam daar een onderzoek instelden op grond van de Opiumwet. Zo'n tienduizend hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.