Gemeente Neede

HERINDELING ACHTERHOEK LIVE OP TV GELDERLAND

Persbericht

Arnhem, 23 januari 2004

Op donderdag 29 januari zendt TV Gelderland, vanaf 10.00 uur, live vanuit Den Haag het debat uit over de herindeling van de Achterhoek. Dan beslist de Tweede Kamer hoe de nieuwe landkaart van de Achterhoek er uit komt te zien. De bedoeling is vijfentwintig Achterhoekse gemeenten samen te smelten tot negen gemeenten.

Tijdens het debat , dat zowel op TV als Radio Gelderland te volgen is, zullen de knelpunten van de samenvoeging naar voren komen. Zo moet Bathmen worden ingeburgerd in Gelderland, wil Warnsveld niet bij Zutphen horen en dreigt Doesburg alleen over te blijven.

Radio Gelderland besteedt volgende week de hele week aandacht aan het herindelingsdebat. Op maandag 26 januari is een verslaggever in het Overijsselse Bathmen om te peilen hoe Gelders Bathmen al is. Woensdag 28 januari neemt verslaggever Janko van Sloten een kijkje in Warnsveld. Deze kleine gemeenschap blijft zich verzetten tegen samenvoeging met het grote Zutphen. Op donderdag 29 januari reist een verslaggever mee met een bus vol belangstellenden naar Den Haag om daar het debat te volgen.

Het actualiteitenprogramma Actueel van TV Gelderland besteedt op woensdag uitgebreid aandacht aan de samenvoeging van Zutphen en Warnsveld. Verslaggever Ellen de Jong gaat op zoek naar het antwoord op de vraag waarom Warnsveld zich verzet tegen deze herindeling. Ook neemt ze een kijkje in Pannerden dat 18 jaar geleden werd samengevoegd met Lobith. Hoe ervaren ze de herindeling nu, anno 2004.

Berichttype Actueel