Ingezonden persbericht

Nieuwe aanpak van de EcoMarkt

EcoMarkt: Portaal voor én door een duurzame wereld

UTRECHT, 20040129 -- De EcoMarkt maakt in 2004 een nieuwe start. In de nieuwe opzet kunnen organisaties die werken aan duurzame ontwikkeling eenvoudig deelnemen aan de website, met een gratis weblink, nieuwsberichten en een eigen homepage. Bezoek de EcoMarkt op: www.ecomarkt.nl


Stichting MilieuWijzer heeft in 1995 de AMEV Milieuprijs gewonnen en met het prijzengeld de EcoMarkt geopend. Het is de digitale opvolger van de papieren Groene Wegwijzer, praktische gids voor milieubewuste consumenten en organisaties in Nederland en Vlaanderen.

Inmiddels is de EcoMarkt uitgegroeid tot hét internet platform voor én door een duurzame wereld. De EcoMarkt bestrijkt een breed terrein: van natuur, milieu, duurzame energie en ontwikkelingssamenwerking tot en met biologische landbouw, duurzaam bouwen, wandelen, reizen en allerlei milieuvriendelijke producten.

Bezoekers treffen inmiddels meer dan 250 deelnemers in de nieuwe opzet. Die beschrijven zelf kort wie ze zijn of wat ze doen en verwijzen naar hun website. Een tiental deelnemers vertelt wat meer over de eigen activiteiten, producten of diensten op een eigen homepage.

De EcoMarkt is een initiatief van MilieuWijzer in samenwerking met Antenna:

* Stichting MilieuWijzer www.milieuwijzer.nl

* Stichting Antenna: www.antenna.nl