Politie Midden- en West Brabant

Tilburgse politie arresteert twee autodieven na achtervolging

Tilburg, donderdag 29 januari 2004

TILBURG: De politie heeft vanmiddag omstreeks 16.30 uur na een achtervolging twee inwoners van Tilburg van respectievelijk 18 en 15 jaar aangehouden die verdacht worden van de diefstal c.q. heling van een auto. Bij de achtervolging raakte een burgerauto van de politie beschadigd.

Twee surveillanten in de Tilburgse binnenstad zagen vanmiddag omstreeks 16.15 uur twee jonge gasten in een Mercedes personenauto rijden. Zij vroegen het kenteken van de auto bij de Meldkamer op en hoorden dat de auto gestolen was. Via de mobilofoon werden alle dienstdoende agenten geïnformeerd.

Een burgerpatrouille zag de gestolen auto over de Bredaseweg rijden. Zij draaiden hun wagen en volgden de gestolen auto, ondertussen gaven zij hun posities door aan de andere surveillances. De auto reed de Ringbaan West op in de richting van Waalwijk. Andere politie auto`s blokkeerden daarop de kruising van de Ringbaan West en de Kwaadeindsestraat. De bestuurder van de gestolen Mercedes keerde daarop via de middengeleiding met de bedoeling terug in de richting van Tilburg Zuid te rijden. De burgerpatrouille deed dezelfde manoeuvre maar kwam daarbij met de Mercedes in aanrijding en moest de achtervolging staken. Andere politieauto`s pikten de gestolen auto weer op. Uiteindelijk verlieten de daders de gestolen auto in de wijk de Blaak en lieten daar hun voertuig achter. De politie heeft daarop in de directe omgeving met hulp van een burger, een 18 jarige Tilburger aangehouden. Hij is door de dienders herkend als zijnde de bestuurder. Bij de rijksweg werd met assistentie van agenten van het Biketeam een tweede verdachte aangehouden, een 15-jarige jongen uit Tilburg

Beide verdachten zijn vanavond door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Bron: Willem van Hooijdonk