MOJO CONCERTS

Gino Vannelli met Metropole Orkest in Pepsi Stage

Gino vannelli & the metropole orchestra

Vorig jaar was hij een van de verrassingen op het North Sea Jazz Festival en volgend jaar speelt hij op 30 januari wederom met het Metropole Orkest, maar dan in de hoofdstedelijke Pepsi Stage: zanger/componist Gino Vannelli.

De uit Canada afkomstige Gino Vannelli maakte in 1974 op 21-jarig leeftijd zijn entree in de internationale muziek-scene met het uitbrengen van 'Powerful People', met daarop de hit 'People Gotta Move'. Dit album vormde het begin van een reeks succesvolle platen waarbij pop, rock, jazz, soul en funk met elkaar vermengd werden. In 1979 bereikte Vannelli een nummer 1 notering in de Billboard Pop Charts met de tijdloze popklassieker 'I Just Wanna Stop'van het veelgeprezen album 'Brother to Brother'. In Nederland werd de zanger vooral bekend door zijn hits 'Hurts To Be In Love'(1985) en 'Wild Horses'(1987). In het midden van de jaren 90 putte Vannelli inspiratie uit de jazz, hetgeen resulteerde in twee Verve-albums; 'Yonder Tree'en Slow Love'. Onlangs verscheen zijn meest recente cd, het klassiek getinte 'Canto', dat met een volledig symfonieorkest is opgenomen.

Vorig jaar trad de zanger tijdens het North Sea Jazz Festival op met het Metropole Orkest. Veel van zijn hits werden toen opnieuw voor orkest gearrangeerd. Wie deze bijzondere gebeurtenis niet heeft kunnen meemaken, krijgt dus in januari 2004 alsnog een kans. Dit unieke optreden van Gino Vannelli met het Metropole Orkest in de Pepsi Stage wordt mede mogelijk gemaakt door de NPS, die tevens radio-opnamen zal maken.

Gino Vannelli & the Metropole Orchestra

Vrijdag 30 januari 2004
Pepsi Stage, Amsterdam (seated)
Entree: E.34,- / E.36,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door NPS radio.

Kaartverkoop begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 cpm), www.ticketservice.nl de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.

10 dec 03 14:30