CDA

20-01-04

30 januari:

Bijeenkomst over pensioenkwestie in Europees verband

Op vrijdag 30 januari is er in de Druiventros te Berkel-Enschot een discussiebijeenkomst over de pensioenkwestie, in Europees verband.

Er zijn inleidingen van Bert Doorn (CDA-delegatieleider in het Europees Parlement), Pieter Omtzigt (CDA-Tweede Kamerlid en woordvoerder pensioenbeleid) en Gerry Dietvorst (hoogleraar Toekomstvoorzieningen aan de Universiteit van Tilburg) De bijeenkomst begint om 10.00 uur en eindigt om 12.30 uur.

Centraal staat tijdens de discussiebijeenkomst de vraag hoe solide de ouderdomsvoorzieningen, en met name het pensioen zijn, met het oog op de verdere Europese integratie.

Na de opening door Lambert van Nistelrooy (voorzitter van het Europa-Team van het CDA, en nr. 6 op de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen), verzorgt Bert Doorn een inleiding over Europa en de ouderdomsvoorzieningen. Daarna spreekt Pieter Omtzigt over Nederland en de ouderdomsvoorzieningen. De laatste inleiding over "Ouderdomsvoorzieningen tussen overheid en markt" wordt uitgesproken door Gerry Dietvorst.

Na de eerste reacties op de inleidingen, is er een korte pauze. Daarna discussieert de zaal met inleiders in het forum.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het E- (Europa) Team in samenwerking met CDA-delegatieleider in het EP, Bert Doorn.