Coalitie familierecht voert actie bij Commissie Gelijke Behandeling

De coalitiefamilierecht, bestaat uit burgers die opkomen voor een rechtvaardig familierecht. Familierechtelijk Nederland, is een zooitje. Rechten van kinderen en hun naasten worden onderdrukt en daarmee in onze ogen ook uitgebuit. Er spelen belangen die kennelijk indruisen tegen al wat ligt besloten in onze Grondwet en ook de verdragen van mensen- en kinderrechten.

Wij gaan demonstreren voor een rechtvaardig familierecht aanstaande 30 januari, tijdens een werkbezoek van de vaste Tweede Kamercommissies van Justitie en Binnenlandse Zaken van 10.00 tot 13.00 uur aan de Commissie Gelijke Behandeling in Utrecht op de Kleinesingel 1-3. Tijdens dit werkbezoek, zullen wij ons protest tegen het uithollen en vertrappen van ons familierecht laten horen en zien.

Nederlandt schendt mensenrechten.

Ouderschap stopt niet bij een (echt-)scheiding!

Wij willen benadrukken dat de eenzijdige bescherming van het moederschap door de Wet Gelijke Behandeling onder artikel 2.2.b van die wet, in strijd is met het eerste artikel van onze grondwet. Vaderschap maar veel eerder nog kindschap, dienen beide net zo goed beschermd te worden als moederschap. KOM OOK!!!
Neem toeters mee, trommels, spandoeken maar vooral komen! Voor nadere informatie en contact met de coalitiefamilierecht; C. Xhofleer 026-3611007/06-42665757 cxhofleer@wanadoo.nl J. Aalders partijrechtenkind@chello.nl
A.v. Dijk ajsloot@worldonline.nl
A. Verdiesen AdVader@hotmail.com

COALITIE FAMILIERECHT voert vrijdag 30 januari aanstaande actie in Utrecht bij de Commissie Gelijke Behandeling. Coalitie Familierecht, bestaat uit personen die zich actief verzetten tegen de onderdrukking van familierecht in het algemeen. Het KIND, is de spil van het familierecht. Wij maken daar dan ook duidelijke zaak van. De rechten van kinderen worden onderdrukt. Wij zullen bij de Commissie Gelijke Behandeling, tijdens een werkbezoek van de vaste kamercommissie van Binnenlandse Zaken en Justitie aan de commissie, demonstreren om aandacht te vragen voor de ongelijkheid in het familierecht. Kinderen en ouders (meestal de vader) worden uit hun rechten gezet door een misdadig Apartheidsbeleid. Er wordt willens en wetens tegen alle wetten en verdragen in gehandeld en men gaat structureel bevoegdheid en deskundigheid te buiten. In onze opvatting, heeft de CGB, een belangrijke plaats in de ontwikkeling voor de familierechten in het algemeen met name omdat de CGB, is ingesteld om artikel 1 van onze Grondwet, te bevorderen. Daarom ook moeten wij de commissie erop wijzen dat ons inziens, de wettelijke uitgangspunten voor de commissie eenvoudigweg tekort schieten. Met andere woorden; hetgeen ligt besloten in de Wet Gelijke Behandeling artikel 2.2.b, stemt niet overeen met artikel 1 van onze Grondwet. Hierbij doelen wij op de Algemene wet Gelijke Behandeling artikel 2.2 b waar het volgende wordt besloten dat 'het in de wet neergelegde verbod van onderscheid op grond van geslacht niet geldt, in gevallen waarin het de bescherming van de vrouw betreft, met name in verband met zwangerschap en moederschap.' Bescherming van vrouwen omwille van zwangerschap, is een begrip waar wij ons in kunnen vinden. Echter over de bescherming van de vrouw omwille van haar moederschap, dringen wij de CGB erop aan dat ons inziens hier zeer ongewenst een voorkeursbenadering uit voortvloeit die andere burgers benadeelt. En wel de mannelijke ouders, vaders maar ook en vooral kinderen. Ons inziens bestaat er geen enkele rechtvaardiging voor het feit dat moederschap expliciet wordt beschermd zonder dat er gelijkwaardig over vaderschap wordt gesproken. In wezen, kan deze term, worden opgevat als een actief Apartheidsmiddel. Wij wensen er tevens op te wijzen dat actueel, steeds vaker wordt aangetoond dat gewelddadig gedrag niet aan mannen voorbehouden is ook vrouwen kunnen een bedreiging voor mannen en ook hun kinderen zijn. Een andere (belangrijke) vraag vloeit ook voort uit e.e.a., namelijk; waar blijven de termen ter bescherming van het kindschap? Redelijkerwijs aan te nemen en aantoonbaar vastgesteld kan worden dat de eenzijdige bescherming van het moederschap tot achterstelling leidt van het kind- en vaderschap.

Wij gaan de CGB wijzen op de storm van klachten die door Familierechterlijk Nederland waart. Medische tuchtcollege's, de Nationale Ombudsman, interne klachtencommissies, inspectiediensten voor (jeugd)hulpverlening en gezondheidsdiensten en ook de CGB, worden regelmatig benaderd door betrokkenen met hun beklag over de familierechtsector. Onze politiek wordt eveneens sinds jaar en dag in positie en oppositie door betrokken burgers benaderd met bergen aan bewijsmateriaal van een waarachtig Apartheidbeleid. De vloed van wetenschappelijk bewijsmateriaal, aangaande de ingrijpende gevolgen van kind-ouder scheiding, net zo min als de internationale commotie over familierecht, kan de CGB niet ontgaan. De CGB en uiteraard ook de vaste commissies in de tweede kamer (BZK & Justitie) die hen 30 januari gaan bezoeken, dragen ons inziens grote verantwoordelijkheid om verandering ten goede, te bewerkstelligen. Onze acties, zijn er op gericht bij verschillende partijen (beleidsmakers en -uitvoerders maar ook hun kwaliteits- en inspectiediensten), aandacht te vragen voor het feit dat het huidige beleid, volslagen indruist tegen internationale en nationale wetgeving en verdragen zoals EVRM en IVRK (mensen- en kinderechtenverdragen). Wij dringen aan op een grondig en onafhankelijk onderzoek naar de werkwijze(n) van de partijen Raad voor de Kinderbescherming, Jeugdzorg, Advocatuur en Rechterlijke macht en met name richten wij ons tot de CGB om dat te doen met het oog op de schending van artikel 1 van onze grondwet die als volgt luidt:" Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

In de term moederschap, ligt zoveel besloten; in het algemeen, mag men het opvatten als een aanduiding van een vrouwelijke persoon waarbij de nadruk ligt op haar familierechterlijke betrekking met haar kind. Ons inziens bestaat er geen enkele objectieve reden die rechtvaardigt dat deze eenzijdige uitzondering (2.2 b), aangaande de Wet Gelijke Behandeling, wordt gehanteerd. Afgezien van dit punt, is er vastgesteld door meerdere personen uit onze gelederen dat deze ongelijkheid dan ook buiten de bevoegdheid van de CGB valt. Dat er in overwegende mate vaders (mannen) door deze Apartheid worden getroffen, is kennelijk ontoereikend en het recht van kinderen op gelijke behandeling, komt helemaal niet aan de orde. Daar zou ons inziens ook een taak voor de CGB moeten liggen. Een kind heeft net zoveel belang in de bescherming van diens relatie met diens vader als met de moeder.

Volharden! Partijen zoals de CGB hebben enorme verantwoordelijkheid die ze ons aanziens volkomen verzaken.

mvrgr Jos Aalders - http://www.partijrechtenkind.nl Rietgansplein 23 / 6883DT / Velp (gld) Nederland - tel-0610722063 PARTIJRECHTENKIND.NL