Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

WKZ lanceert eerste kinderwebsite over ziekenhuisopname

Ontdek het Wilhemina Kinderziekenhuis via www.hetwkz.nl

Utrecht/Amsterdam 21 januari 2004 De allereerste website voor kinderen die in een ziekenhuis worden opgenomen gaat vrijdag 30 januari de lucht in. www.hetwkz.nl keert het Wilhelmina Kinderziekenhuis binnenste buiten en laat kinderen in de leeftijd van zes tot veertien jaar het hele kinderziekenhuis ontdekken. Ook basisschoolleerlingen die een werkstuk willen maken of benieuwd zijn waar een klasgenootje in het ziekenhuis ligt, kunnen op de Wilhelmina Kinderwebsite alle informatie vinden.
Khadija Arib, lid van de Tweede-Kamerfractie van de PvdA opent de website samen met een patiëntje van het WKZ op vrijdag 30 januari om 10.30 uur.

Een goede voorbereiding helpt!
Per jaar bezoeken ruim 40.000 zieke kinderen met hun ouders het WKZ. Bijna 9.000 jonge patiënten blijven korter of langer in het kinderziekenhuis. Het WKZ wil al die kinderen zoveel mogelijk op hun gemak stellen. Immers, een ziekenhuisopname is niet niks. Zeker niet voor kinderen. Een goede voorbereiding helpt enorm om de impact van een verblijf in het ziekenhuis te verminderen. De Wilhelmina Kinderwebsite helpt daarbij. Kinderen kunnen zich thuis al voorbereiden op het bezoek aan het ziekenhuis. Op welke kamer kom ik te liggen? Wat moet ik meenemen voor een opname? Hoe ziet mijn dagindeling eruit? Welke apparaten gebruikt de arts? Deze en vele andere vragen worden op de site beantwoord. 'Eerste hulp bij werkstukken' helpt basisschoolleerlingen op weg met een spreekbeurt of schoolopdracht. De site is uitvoerig getest bij de kinderdoelgroep en is met veel enthousiasme ontvangen.

Realisatie
De Wilhelmina Kinderwebsite is mogelijk gemaakt door de Vereniging Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Studio JOYO uit Amsterdam heeft de website ontworpen en gebouwd.
Studio JOYO is in mei 2002 opgericht. De drie oprichters kennen elkaar via LostBoys waar zij alledrie werkzaam waren. De Studio is thuis in zowel concept als design en de technische realisatie van on- en offline oplossingen. Denk hierbij aan internet-, intranet en stand alone applicaties. Maar ook print en graphic design opdrachten, zoals een huisstijl, magazines en brochures.
Techniek staat in het teken van innovatie en creativiteit. In ieder ontwerp staat de communicatie en de interactie met de gebruiker centraal. Tot de klanten behoren o.a. Netalsindefilm, Het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Het Reumafonds, NCS Benelux, BV Hotel Operational Services, Okura Hotel, New Message en Full Moon.
www.studiojoyo.com

************************************************

Noot voor de redactie (