Gemeente Enschede

Kinderen in Glanerbrug Noord leren veilig skaten


Enschede, 27-01-2004

Op vrijdag 30 januari organiseert de afdeling Sportactivering van de Gemeente Enschede een skateclinic voor de groepen 5, 6, 7 en 8 van basisschool Glanerburg Noord. Tijdens de bijeenkomst wordt met name aandacht besteed aan veiligheid. De clinics vinden plaats van 9.00 uur tot 12.00 uur bij Body Perfection in Glanerbrug en worden gegeven in het kader van het gemeentelijke project Skate off.

Veel kinderen skaten in hun vrije tijd. Ze komen op hun skates naar school of doen kunstjes op de half pipe. De meeste kinderen volgen geen skateles voordat ze de straat op gaan, maar leren het spelenderwijs met vriendjes en vriendinnetjes. Vaak ontbreekt het hen echter aan basisvaardigheden om veilig te kunnen skaten. Ruim de helft (57%) van de slachtoffers van skate-ongevallen valt in de leeftijdsgroep 5 tot en met 14 jaar. Binnen deze groep vallen de meeste slachtoffers in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar.

Om het op een verantwoorde wijze beoefenen van de skatesport te stimuleren, biedt de afdeling Sportactivering aan basisscholen de mogelijkheid om skateclinics te houden voor de bovenbouw. In de clinics, die gegeven worden onder deskundige leiding, wordt met name aandacht besteed aan de veiligheidsaspecten van skaten. Het aangeboden pakket bestaat uit een theorieles en twee praktijklessen. De leerlingen van basisschool Glanerbrug Noord volgen a.s. vrijdag hun tweede praktijkles.

Basisscholen die belangstelling hebben voor een skateclinic kunnen voor meer informatie contact opnemen met de afdeling Sportactivering, dhr. J. Schiphorst, tel. 053-4817732, j.schiphorst@enschede.nl.
---

Gepubliceerd op 27-01-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar