Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Opening vernieuwd clubhuis CBV Binnenland

BARENDRECHT (27 januari 2004) - Komende vrijdag 30 januari (omstreeks 19.00 uur) wordt het geheel vernieuwde clubhuis van basketballvereniging Binnenland geopend. De officiële handeling wordt verricht door Frits den Hoedt, oud-voorzitter van Binnenland en jarenlang voorvechter van het 'eigen' clubhuis. Overigens wordt de opening verricht in aanwezigheid van de Barendrechtse wethouder sportzaken Ett Schoehuizen. Het clubhuis is gevestigd in sporthal De Driesprong aan de Marijkesingel 20.

Sinds enige maanden zijn het beheer en de exploitatie van de kantine in sporthal De Driesprong in handen van basketballvereniging Binnenland. Deze vereniging is tevens de belangrijkste 'gebruiker' van De Driesprong. De afgelopen maanden zijn vooral gebruikt om de oude kantine in basketballsfeer te brengen en een flinke opknapbeurt te geven. Die klus is nu achter de rug en dus kan het geheel vernieuwde clubhuis worden geopend.

Eredivisie
CBV Binnenland, opgericht in 1968, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een professionele vereniging met bijna 300 leden. CBV Binnenland heeft 24 teams (herenteams, damesteams, jeugdteams en een rolstoelteam) die spelen op verschillende niveaus. Dames 1 en het rolstoelteam spelen op eredivisieniveau. Aansluitend op de opening van het vernieuwde clubhuis speelt dames 1 van Binnenland - dat uitkomt onder de naam Dressguard Binnenland - overigens een thuiswedstrijd tegen Perik Jumpers uit Tubbergen. De wedstrijd begint om 20.15 uur.

Noot voor de pers,