Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Lezing Hans Böhm over Briljant Schaken op Schaakfestival Apeldoorn

Hans Böhm houdt vrijdag 30 januari tijdens het Eggink Maalderink Schaakfestival in Apeldoorn een lezing in het Denksportcentrum (Dubbelbeek 24, naast zwembad Malkander).
Vanaf 17.45 uur geeft de bekende schaker en presentator een klein half uur een voor een groot publiek toegankelijke toelichting op het boek Briljant Schaken 2003, dat hij samen met grootmeester Jan Timman heeft geschreven. Dit boek is uitgegeven door Tirion en kost 16,98 euro. Het boek omvat tien prachtige becommentarieerde partijen en evenzoveel schitterende eindspelstudies uit 2003.

Het is de bedoeling dat 'Briljant Schaken' een jaarlijkse uitgave wordt, die in populariteit vergeleken kan worden met de bekende Prismareeks uit de zeventiger jaren van Hans Bouwmeester. Hans Böhm is zelf een groot liefhebber van eindspelstudies. Begin december werd hij in Deventer nog derde op het NK eindspelstudies oplossen.

Tijdens het schaakfestival is Het Schaakbureau aanwezig met een boekenstand. Daar zijn exemplaren verkrijgbaar van het boek, dat door Hans Böhm na zijn lezing ter plekke worden gesigneerd. Wie zeker wil zijn van een exemplaar kan een mailtje sturen naar Rob van Gompel.
---