Gemeente Enschede

Sportgala 2004: Sport ontmoet Sport


Enschede, 30-01-2004

Vanavond, donderdag 29 januari, huldigt het gemeentebestuur, tijdens het jaarlijkse sportgala, de sporters uit Enschede die een Nederlands kampioenschap of hoger hebben behaald in 2003. Daarnaast reikt sportwethouder Joop Hassink de Auke Vleer bekers uit voor de beste Enschedese sportprestatie en het sporttalent 2003. Ook de sportwaarderingsprijs wordt dit jaar weer uitgereikt.

Guido Gosselink (triathlon) is dit jaar de winnaar van de Auke Vleer Prestatieprijs, bestemd voor een persoon, groep of vereniging uit
Enschede, die een topprestatie heeft geleverd. Guido kon helaas de prijs niet zelf in ontvangst nemen vanwege een trainingsstage in Zuid Afrika.
De andere drie genomineerden waren:
Martijn Nuis (Nederlands kampioen en 1^e bij EK wakeboard/waterski). Dimitri Serdjoek (Nederlands kampioen boksen, middenklasse
Jorrit Oosten (shorttrack) is winnaar geworden van de Auke Vleer Aanmoedigingsprijs, bestemd voor een persoon, team, groep of vereniging uit Enschede, die een stimulans nodig heeft of in het afgelopen jaar een stimulerende invloed op het Enschedese sportleven heeft gehad, hetzij door organisatorische hetzij door bestuurlijke activiteiten.
De andere genomineerden waren:
Justin Eleveld (Nederlands kampioen tennis jeugd t/m 12 jr.) Maarten Lelsz (Nederlands kampioen jeugd 17 jr. judo tot 73 kg) Dorien te Kiefte (Nederlands kampioen dubbeltwee meisjes 18 jaar roeien)
Vorig jaar is de prijs gewonnen door schaatser Tom Prinsen

VAS De Tubanten is de winnaar van de Sportwaarderingsprijs, bestemd voor een Enschedese vereniging of instelling die zich - in een specifiek jaar dan wel voor een langere periode - bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport. In 2003 was de Sportwaarderingsprijs voor Het Stedelijk Lyceum.Tijdens het Sportgala is ook aandacht besteed aan het WK jeugdvoetbal 2005, gehandicaptensport, boksen en American football. De sporters die in 2003 een Nederlands Kampioenschap hebben behaald zijn tevens gehuldigd.De keuze voor de voordracht van beide Auke Vleer-wisselbekers alsmede de sportwaarderingsprijs is op verzoek van de Raad van Advies voor de Sport gemaakt door de sportredactie van de plaatselijke pers in samenspraak met de afdeling Sport van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling.

---

Gepubliceerd op 30-01-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar