BedrijfsautoRAI

30-01-2004

Uniek visitekaartje voor Henk Biemholt: Super TGA met standairco

Eigen rijder Henk Biemholt heeft een bijzonder fraai visitekaartje aan zijn TGA. Uniek detail: de trekker is uitgerust met standairconditioning. De zelfstandig transportondernemer uit Nijeveen is actief in het internationaal geconditioneerd groentevervoer. Sinds kort maakt Biemholt daarbij gebruik van een TGA 26.533 FVLS trekker.

De auto is uitgerust met de grote XXL-cabine, een hefbare, gestuurde voorloopas, Xenon koplampen en brandstoftanks met een totale inhoud van 1.000 liter. De 530 pk sterke Common Rail motor zorgt voor een hoge, gemiddelde snelheid, wat belangrijk is bij het vervoer van bederfelijke goederen.

Biemholt heeft super-single banden op de vooras en op de hefbare, gestuurde voorloopas laten monteren. De gestuurde voorloopas voorkomt dat Biemholt met aslastoverschrijdingen te maken krijgt, zonder dat de wendbaarheid van zijn truck in het geding komt. De voorloopas zakt vanzelf als de druk op de trekas boven de 11,5 ton uitkomt. Komt het trekasgewicht weer onder deze grens, dan kan Biemholt de voorloopas naar eigen inzicht omhoog brengen. Bandenslijtage en rolweerstand blijven dan tot een minimum beperkt.

Geruisloos koelen
Een andere bijzonderheid aan deze compleet uitgevoerde truck is de standairconditioning. Dit geruisloze systeem koelt de cabine, bij uitgeschakelde motor, minimaal acht uur lang tot tien graden onder de buitentemperatuur. Het opladen van de standairco gebeurt tijdens de rit en neemt niet meer dan een uur in beslag. Henk Biemholt heeft het luxueuze stuurhuis van zijn TGA voorts met lederen bekledingsmaterialen en Isri comfortstoelen laten uitrusten. Een navigatiesysteem, standkachel en de normale, automatisch geregelde airco ontbreken niet. Biemholt rijdt al 12 jaar MAN; de nieuwe TGA is zijn vijfde. Zijn keuze voor het merk wordt in hoge mate bepaald door de goede verstandhouding met MAN dealer Siegers-Angerman Trucks BV in Zwolle, het internationale servicenetwerk en de grote betrouwbaarheid van de MAN trucks.