Dienstenbond CNV

Vonnis inzake filiaalleiders Aldi wederom uitgesteld 30-01-2004

PERSBERICHT

Het vonnis inzake de filiaalleiders Aldi is wederom uitgesteld. Ditmaal met twee weken. In oktober jongstleden vond de rechtszaak plaats inzake de contracten van de filiaalleiders. Tijdens die mondelinge behandeling zegde de rechter toe dat er vonnis zou worden gewezen uiterlijk 16 december 2003. CNV Dienstenbond ontving vervolgens het bericht dat het de rechtbank niet lukt om voor 16 december een uitspraak te doen. Een uitspraak zou niet verwacht worden voor 27 januari. Deze datum is nu met twee weken opgeschort tot 10 februari.

Afgelopen donderdag stond het documentaireprogramma Zembla in het teken van de misstanden bij de supermarktketen. CNV Dienstenbondbestuurder Aletta Bulsink zette daarin uiteen waarom het aanspannen van een rechtszaak nodig was en waarom overleg met het Aldi-concern bijna niet mogelijk is. Zij heeft misstanden als onder andere onbetaalde overuren voor de filiaalleiders aan de kaak gesteld en het ontbreken van een personeelsbeleid. Veel mensen hebben na de uitzending laten blijken zich in de situatie te herkennen. Andere gehoorde klachten zijn intimidatie en beschuldiging van diefstal.

Bulsink: 'Stuitend dat Aldi zich niks gelegen laat liggen aan de opvatting van de Nederlandse bevolking. Een dag na de uitzending van Zembla is er weer iemand ontslagen, iemand die gewoon gebruik maakt van zijn recht op vrije meningsuiting', zo besluit de vakbondsbestuurder verontwaardigd.

Hoofddorp, 27 januari 2004