MEDINOVA
http://www.medinova.com

Wachtlijsten gereduceerd voor miljoenen verzekerden

MediNova sluit DBC-contracten met diverse zorgverzekeraars

MediNova heeft DBC-contracten gesloten met Delta Lloyd-Ohra, Menzis en OZ. Het reeds bestaande contract met Agis is uitgebreid met mammareducties.
Samen hebben deze contracten betrekking op miljoenen verzekerden. Bij Menzis (de overkoepelende naam van Amicon, Geové en Ander Zorg) zijn het er alleen al twee miljoen, bij Delta Lloyd-Ohra eveneens.

De DBC (Diagnose-Behandeling-Combinatie) systematiek biedt een beschrijving van alle activiteiten in relatie tot een patiënt met een bepaalde zorgvraag. Het feit dat er een kostprijsberekening aan gekoppeld is biedt zorgverzekeraars de mogelijkheid de behandeling in te kopen bij de beste aanbieder. DBC's dragen bij aan transparantie in de zorg en aan een beter inzicht in de geleverde zorgkwaliteit.

MediNova is in staat en bereid om de zorgverzekeraars deze transparantie te bieden en wordt door hen dan ook in toenemende mate gezien als een 'preferred supplier'.In de praktijk betekent dit dat patiënten die voor wachtlijstbemiddeling in aanmerking willen komen door hen direct naar MediNova worden doorverwezen. Zij kunnen zo de in ziekenhuizen vaak voorkomende wachtlijsten effectief omzeilen.

De DBC's die binnen de bepalingen van het contract van Delta Lloyd-Ohra zijn overeengekomen betreffen de gebruikelijke ingrepen in de algemene chirurgie, orthopedie en oogheelkunde. Bij Menzis gaat het om: endoscopische hernia, mammareductie, liesbreuk, spataderen en cataracten. Het contract met OZ is voor de endoscopische herniaoperatie.
De contracten voorzien onder andere in een zorggarantie. Deze houdt in dat een patiënt tien werkdagen na het consult behandeld dient te zijn. De deelnemende zorgverzekeraars garanderen hiermee dus snelle zorgverlening voor hun aangesloten verzekerden voor de bovenvermelde DBC's.

MediNova is het eerste netwerk van dagklinieken in Nederland. MediNova stelt de cliënt centraal en biedt deze persoonlijke aandacht en een optimale service. Ongeacht of het om verzekerde of onverzekerde zorg gaat, kan iedereen bij MediNova terecht. Zonder wachtlijsten, maar met de modernste apparatuur, een klantvriendelijke houding, een professionele uitstraling en een hoge mate van efficiency. MediNova beschikt over drie centra:

- Klein Rosendael, gespecialiseerd in plastische chirurgie, algemene chirurgie, orthopedie en radiologie

- OMC Haarlem, gespecialiseerd in oogheelkunde en refractiechirurgie
- Zestienhoven, gespecialiseerd in plastische chirurgie, orthopedie en hand- en voetchirurgie.
MediNova is lid van de Nederlandse Raad voor Particuliere Klinieken.

Voor meer informatie (