Openbaar Ministerie

Den Haag, 30 januari 2004

Aanhoudingen i.v.m. betrokkenheid schietincident Terra College

Politie Haaglanden heeft afgelopen dinsdag en donderdag een meerderjarige en twee minderjarige verdachten aangehouden in verband met het schietincident op het Terra College in Den Haag op dinsdag 13 januari ten gevolge waarvan de 49-jarige onderdirecteur van het Terra College diezelfde avond is overleden.

Het gaat om een minderjarige en een meerderjarige jongen, beiden uit Den Haag. Beide jongens worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de levering van het wapen danwel bij het verbergen van het wapen na het schietincident. Beide verdachten worden vandaag, vrijdag 30 januari, voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De derde aangehouden verdachte is een minderjarig meisje, eveneens uit Den Haag, dat ervan wordt verdacht op enigerlei wijze bij het schietincident betrokken te zijn geweest. De rechter-commissaris zal de inverzekeringstelling van het meisje toetsen, waarna de inverzekeringstelling mogelijk kan worden verlengd met drie dagen.

Een minderjarige jongen - ook een leerling van het Terra College - zit in verband met die schietpartij op het Terra College in voorlopige hechtenis. Hij heeft bij de rechter-commissaris op vrijdag 16 januari bekend op de leraar te hebben geschoten.

De verdachte zit 'in alle beperkingen' hetgeen betekent dat hij met niemand behalve met zijn advocaat contact mag hebben. Daarom - en in verband met de privacy van de verdachten - kunnen er verder geen mededelingen worden gedaan.