Heuvelrug, 10.35 uur

Utrecht 30-01-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Bekeuringen bij verkeerscontrole

AMERONGEN/COTHEN Door de wijkteams van Rhenen en Wijk bij Duurstede is, in samenwerking met werkstudenten en surveillanten, donderdagmiddag en -avond een grote verkeerscontrole gehouden. De controles vonden plaats op de provinciale wegen N229 (bij Cothen) en N225 (bij Amerongen). Bij de verkeerscontrole werd met name gelet op de technische staat van de voertuigen en het kunnen tonen van rij- en kentekenbewijzen. In totaal zijn 69 bekeuringen uitgeschreven.

Man aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE Door de politie is donderdag rond 20.00 uur een 22-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede aangehouden. De automobilist werd tijdens een verkeerscontrole staande gehouden. De man gaf aan een joint gerookt te hebben. Bij het doorzoeken van zijn auto werd nog een zakje drugs aangetroffen en een mes. Hierop is de 22-jarige man aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Frontale botsing

VEENENDAAL Op de Weverij vond donderdag rond 16.00 uur een frontale aanrijding plaats. Een 20-jarige automobiliste uit Scherpenzeel had haar auto in een flauwe bocht niet meer onder controle en botste daardoor frontaal op het voertuig van een 54-jarige automobiliste uit Renswoude. In de auto van eerstgenoemde zat ook een 21-jarige Veenendaler. Ondanks de grote materiële schade, kwamen de 21-jarige en 54-jarige zonder verwondingen er vanaf. De 20-jarige veroorzaakster van de aanrijding kwam echter bekneld te zitten. Hierop werd de brandweer ingeschakeld. Op het moment dat de brandweer bezig was om de jongedame uit het voertuig te bevrijden, kwamen twee familieleden van het slachtoffer ter plaatse. Zij wilden naar de beknelde automobiliste toe, maar moesten door de politie op afstand gehouden worden om de hulpverleners hun werk te kunnen laten doen. Dit ging gepaard met duw- en trekwerk. Een 30-jarige inwoner van Veenendaal begon zich hiermee te bemoeien. Hij hield niet op met het maken van opmerkingen en wilde bovendien niet achter de, vanwege de grote publieke belangstelling, benodigde afzetting gaan staan. De man is daarop aangehouden. Door de Regionale Verkeersdienst van de Politie Regio Utrecht is een onderzoek ingesteld.