Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht 30-01-2004 - Persberichten districten Stad Utrecht

Honger?

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag twee minderjarige meisjes aangehouden omdat ze bij een winkel aan de Rijnkade hadden gegeten zonder af te rekenen.

Een medewerker van de winkel zag dat twee meisjes 9 en 13 jaar uit Utrecht eten hadden gehaald en gewoon voorbij de kassa liepen zonder eerst af te rekenen. De dames werden aangesproken en meegenomen naar het bureau. Zij hadden voor ruim 20 euro gegeten. In overleg met de ouder zal gekeken worden of de meisjes in aanmerking kom en voor een Halt-straf.

Vrouw beroofd van portemonnee

UTRECHT Op het T Goylaan vond donderdagmiddag een beroving plaats van een vrouw die stond te pinnen.

Een 29-jarige vrouw uit Utrecht wilde omstreeks 14.45 uur pinnen bij een geldautomaat aan het T Goylaan. Zij zette haar kinderwagen bij de automaat. Op het moment dat zij de handeling wilde verrichten toonde een vrouw interesse in haar kind. Toen zij omkeek griste twee mannen haar portemonnee weg.

De twee verdachten reden op een blauwe scooter weg. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

Tijdens de surveillance controleerde agenten een bestuurder op de Haifadreef. De 49-jarige Utrecht bestuurder kon geen rijbewijs tonen en werd hiervoor bekeurd. Ook bleek dat de auto niet verzekerd was. Eenmaal op het bureau kwamen de agenten er achter dat de Utrechter helemaal niet meer in het bezit was van een rijbewijs. De man werd gebeld en gevraagd zich s avond te melden op het bureau. Om 21.00 uur meldde de man zich en verklaarde tegenover de politie al vanaf 1992 zonder rijbewijs te rijden.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 januari op de Catharijnesingel een controle uitgevoerd.

Omstreeks 00.55 uur kreeg een 30-jarige man uit Nieuwegein een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De ademanalyse wees 515 ug/l uit. De Nieuwegeiner kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur. Verder kreeg hij een bekeuring omdat bleek dat zijn rijbewijs vorig jaar al was ingenomen.

Straatroof

UTRECHT Donderdagmiddag werd op de Rijnlaan een vrouw beroofd van haar tas die in haar voertuig
lag.

Een 34-jarige vrouw uit Utrecht stond omstreeks 17.30 uur haar ramen van de auto sneeuwvrij te maken. Op het moment dat zij weer in de auto wilde stappen werd plotseling het portier aan de passagierszijde geopend en haar tas weggepakt door een onbekende man. De man stapte achter op een scooter waar een tweede verdachte mee klaar stond. Het tweetal reed weg in de richting van de Scheldestraat.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel. : 0900 88 44.

Inval horecagelegenheid 4 aanhoudingen

UTRECHT De politie van het district Utrecht noord heeft donderdagavond een inval in een horecazaak aan de Minister Talmastraat gedaan en vier aanhoudingen verricht.

Uit binnen gekomen informatie en politieonderzoek had de politie aanwijzingen dat er gehandeld zou worden in verdovende middelen en dat er mogelijk vuurwapens in het pand aanwezig waren. Rond 19.00 uur viel de politie de zaak binnen en hield vier personen de 23-jarige eigenaar, een 27 en 43-jarige man en een 39-jarige vrouw allen uit Utrecht -aan.

In het pand werd een ruime hoeveelheid cocaïne, een vuurwapen en een aantal GSMs in beslag genomen. Tevens werd het voertuig van de eigenaar meegenomen. De vreemdelingenpolitie zal nog een onderzoek uitvoeren naar de verblijfsstatus van de 39-jarige vrouw en de 43-jarige man. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.