Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht 30-01-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Man aangehouden voor vernieling

NIEUWEGEIN In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie een man aan op de Schouwstede die ervan wordt verdacht vernielingen te hebben gepleegd.

De politie kreeg omstreeks 02.30 uur de melding binnen dat een man op de Ruiterstede een ruit zou hebben ingegooid van een woning en tevens op de Schouwstede een ruit van een personenauto. De politie wist de man, een 28-jarige verdachte uit Utrecht, aan te houden naar aanleiding van het opgegeven signalement. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Man verstoort orde bij tramhalte

NIEUWEGEIN De politie hield donderdagnacht op de A.C. Verhoefweg, bij tramhalte Wijkersloot, een man aan in verband met ordeverstoring in de tram.

Door medewerkers van een vervoersbedrijf had de man, een 18-jarige verdachte uit Nieuwegein, samen met zijn maatje een bekeuring gekregen, omdat ze aan het zwartrijden waren. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring ontstond er een twist tussen de man en de medewerker van het vervoersbedrijf over het wel of niet verlaten van de tram. Toen de verdachte uiteindelijk uit de tram werd gezet, begon hij tegen de gesloten tramdeur te schoppen. Hierop werd de man aangehouden voor ordeverstoring. De politie bracht de man over naar het politiebureau.