Dienstenbond CNV

Leden stemmen in met sociaal plan EO/publieke omroep 30-01-2004

Op 19 december 2003 legden wij het eindbod sociaal plan van de werkgevers Publieke Omroep (PO) en Evangelische Omroep (EO) ter stemming aan u voor. Na het sluiten van de termijn (8 januari 2004) is gebleken dat een -krappe- meerderheid heeft ingestemd met het eindbod. Om deze reden heeft de CNV Dienstenbond het sociaal plan ondertekend.

De definitieve tekst van het sociaal plan (genaamd 'Sociale Begeleidingsregeling PO en EO') kunt u hier downloaden (*).

(*)Om dit document te bekijken is Acrobat Reader nodig. Klik hier om Adobe Acrobat Reader gratis te downloaden.

Het plan geldt voor alle medewerkers bij PO en EO die binnen de looptijd (2004-2007) door reorganisatie hun baan dreigen te verliezen.

Veel discussie is er na het binnenkomen van de stemmen geweest met de werkgever over de mogelijkheid dat ook andere omroeporganisaties zich kunnen aansluiten bij het sociaal plan. In de Preambule is nu opgenomen dat er bij andere omroepen niet in ongunstige zin kan worden afgeweken van dit sociaal plan. Ook kunnen er bij andere omroepen andersluidende afspraken worden gemaakt.

Door het zware weer waarin de publieke omroepen terecht zijn gekomen, is het zeer waarschijnlijk dat er zich op korte termijn bij andere omroepen ook reorganisaties zullen voordoen. De CNV Dienstenbond zal in voorkomende gevallen proberen een goed sociaal plan met die werkgever af te sluiten.

Vragen?
Voor vragen en informatie kunt u terecht bij bestuurder Martijn Donker, tel: (035)6460580 of email: hilversum@cnvdibo.nl.