Dienstenbond CNV

Onderhandelingen nieuw sociaal plan NV De Telegraaf begonnen 30-01-2004

De CNV Dienstenbond is op 27 januari 2004 de eerste besprekingen begonnen over het nieuwe Sociaal Beleidsplan van NV Holdingmaatschappij De Telegraaf. Er moet een nieuw plan komen omdat het huidige op 1 maart 2004 afloopt en er nog steeds veel beweging in het concern is. De bedrijven waar het nieuwe plan op van toepassing is zijn: BV Dagblad De Telegraaf, BV Rotatiedrukkerij Voorburgwal, Basismedia, Media Groep West, Telegraaf Tijdschriften Groep, Holdingstaf en ICT.

De werkgever heeft ons deze week voorstellen gedaan tot wijziging van het bestaande plan. De grote lijn van de voorstellen is een versobering ten opzichte van het bestaande sociaal plan. Voorstellen die de CNV Dienstenbond zorgen baren zijn de wens van de werkgever om de zoektermijn bij boventalligheid terug te brengen naar 16 maanden (was 21), in het vervolg bij reorganisaties het afspiegelingsbeginsel toe te passen (was last-in-first-out) en de wens van de werkgever om gedurende de zoektermijn de vakantiedagen niet meer op te laten bouwen en de bestaande in deze termijn op te maken.

Reorganisties
Het nieuwe plan wordt niet gemaakt met het oog op een concrete reorganisatie. Wel zijn er op korte termijn reorganisaties bij kleine onderdelen. De OR en de CNV Dienstenbond zullen deze nauwlettend volgen.

Op 11 februari 2004 zullen partijen verder overleggen. Wij houden u uiteraard op de hoogte. Wij hopen dat u vóór dit tijdstip een reactie kunt geven op de plannen van de werkgever, of heeft u wellicht zelf ideeën die in het nieuwe plan opgenomen moeten worden. Neem hiervoor contact op met de bestuurder.

Vragen?
Voor vragen en informatie kunt u terecht bij bestuurder Martijn Donker, tel: (035)6460580 of email: hilversum@cnvdibo.nl.