Politie Drenthe

vrijdagochtend 30-01-04

Assen 30-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Dana Everts (06-5552 4218) verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur.

Aanrijdingen door wintersweer
DRENTHE De winterse buien zorgden donderdag overdag en in de nacht van donderdag op vrijdag voor overlast op de Drentse wegen. In totaal gebeurden er zon 35 ongevallen. Vaak ontstonden de ongevallen door glijpartijen. De meeste bleven beperkt tot materiële schade. In een aantal gevallen was er ook sprake van persoonlijk letsel. Een politie auto reed over de Suermondsweg van Hooghalen naar Smilde. Door opvriezing van sneeuw was de weg plaatselijk zeer glad de auto gleed van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Een van de agenten verliet het voertuig met rug en nek klachten. In Meppel nam een 54-jarige automobilist, uit dezelfde plaats, de bocht op de kruising Grote Oever Grote Akker te ruim en kwam daardoor in botsing met een 23-jarige fietsster. De Meppelse fietsster werd, met vermoedelijk een gebroken been, naar het ziekenhuis in Meppel gebracht. In Exloo raakte donderdag vroeg in de nacht een medewerker van Gemeente Borger-Odoorn van de weg. De 34-jarige man reed met een strooiwagen over de Buinerweg van Exloo naar Buinen. Met nek- en rugklachten is de man naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal gebracht. In de ochtendspits, vrijdagmorgen, is de westelijke baan van de A28 tussen Assen-Centrum en Assen-Zuid een tijd afgesloten geweest om een veilige werksituatie te creëren voor de hulpverleners. Een auto was tegen de vangrail gereden en ook raakte een automobilist gewond die uit zijn auto gestapt was om anderen op het ongeval te attenderen.

Automobilist rijdt met besneeuwde ruiten
RODEN De politie heeft een 32-jarige Rodenaar aangehouden. Politieagenten zagen de automobilist rijden over de Nieuweweg. De ruiten van de auto aan de rechterzijde waren dicht gesneeuwd. Bovendien haalde de man met hoge snelheid vlak voor een rotonde vier autos in. Het wegdek was op die plek besneeuwd en erg glad. De man krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Politie houdt alcomobilst aan
RODEN De politie heeft donderdagmiddag tegen vier uur een man aangehouden die reed over de Ceintuurbaan West. De 48-jarige man uit Roden had te veel alcohol gedronken, bleek na de ademanalyse. De analyse gaf een resultaat van 565 µg/l. De man kreeg een rijverbod opgelegd van zes uur en kreeg een dagvaarding om zich voor de rechter te verantwoorden.

Verkeerscontrole in Assen

ASSEN Donderdagmiddag heeft de politie een verkeerscontrole gehouden bij de Nobellaan. Een 46-jarige automobilist uit Assen kreeg een boete omdat hij en zijn passagier geen gordel droegen. Ook was de auto niet APK gekeurd. De auto werd naar het politiebureau gebracht.

Politie onderzoekt ongeval
ZUIDLAREN - De politie is bezig met een onderzoek naar een ongeval en vraagt uw hulp daarbij. Op 02 januari kwam een 60-jarige voetganger in botsing met een fietser op de Schapendrift. De man liep hierbij een gebroken heup op. Het signalement van de fietser: man met een bochel of kromme rug, kort verwilderd lichtgrijzend haar. De man fietst vaak aan het eind van de middag in de omgeving van Het Bospad/ Schapendrift. Mogelijk herkent iemand het signalement. U kunt contact opnemen met de politie in Tynaarlo via het Politie Service Centrum via 0900-8844.

Twee verdachten gepakt
ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag zagen surveillerende politieagenten dat bij een bedrijf aan de Dr. A.F. Philipsweg twee ruiten ingegooid waren. In de directe omgeving zijn twee mannen uit Assen (37 en 25) aangetroffen. Ze zijn aangehouden en ingesloten. Onderzocht wordt wat de bedoeling van beide mannen was.

Politie ontmantelt hennepkwekerijen
ASSEN De politie heeft donderdagavond twee hennepkwekerijen ontmanteld. In een woning aan het Schieland werd op zolder een kwekerij ontdekt. De 36-jarige bewoner deed afstand van zon 75 planten en benodigde apparatuur zoals assimilatielampen filters en tijdschakelaars. Bij een pand aan de Fivelingostraat werd eveneens op zolder een kwekerij ontdekt. Hier werden ruim 140 planten en verschillende apparaten als filters en ventilatoren afgevoerd. De gemeente heeft de planten vernietigd.

Verbranden afval aangepakt
EMMEN De politie heeft een proces-verbaal gegeven aan een bewoner van de Nieuw Amsterdamsestraat. Op het terrein werd afval verbrand. De 59-jarige bewoner kreeg opdracht het vuur te doven. Het verbranden van afval is een overtreding van de Milieuwetgeving.