Vlaamse overheid

Vlaams Minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke Kansen, Adelheid Byttebier, blijft overtuigd dat meer geld besteden in de reguliere kinderopvang, zorgt voor meer en goedkopere plaatsen. Naar aanleiding van de Ondernemersconferentie, december 2003, had de minister al een voorstel klaar om én meer plaatsten én meer werkgelegenheid te creëren in de reguliere kinderopvang. In de Vlaamse regering is toen overeengekomen om 4 miljoen Euro in deze sector extra te investeren.

Door deze extra financiering komt er bijkomende en nieuwe tewerkstelling voor de reguliere kinderopvang in die steden en gemeenten waar de noden het hoogst zijn, de zogenaamde witte vlekken. Daarnaast komen er wijkgebonden kleinschalige initiatieven in kansarme buurten die niet enkel rekening houden met de specifieke noden van werkzoekenden, maar ook zorgen voor de uitbouw van sociale dienstverlening als kinderopvang.

Het is mogelijk dat er via dienstencheques nieuwe projecten in de kinderopvang kunnen opgestart worden of dat er flexibeler ingespeeld wordt op specifieke noden van de ouders. De minister vindt echter dat dit steeds moet kaderen binnen de erkenningsnormen van Kind en Gezin. Alleen via een consequente kwaliteitscontrole kunnen we goede en duurzame zorg garanderen.

info : Harry Vanbuel, woordvoerder van
minister Byttebier - tel. 0475/894925
e-mail: harry.vanbuel@vlaanderen.be


---