Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 januari 2004

Aanhoudingen wegens diefstal

Drie verdachten aangehouden wegens diefstal geld

Almelo

Omstreeks 5 januari vond een diefstal plaats in een woning aan de Korte Oosteres. Uit verschillende geldkistje van bewoners werden de bankpassen en bijbehorende pincodes weggenomen, alsmede contant geld. Met deze bankpasjes is daarna geld opgenomen en er zijn diverse aankopen van gedaan. Uit het onderzoek kwam een medebewoner als verdachte in beeld. Deze verdachte, een 17-jarige, is daarvoor op 23 januari aangehouden. Hij bekende dat hij op genoemde datum samen met twee 32-jarige broers uit Enschede de diefstal heeft gepleegd. De twee gebroeders zijn daarop op 27 januari aangehouden. Van de gekochte goederen is een aantal in beslag genomen. De drie verdachten zijn allen opgesloten. (bps: 04-003129)

Beroving opgelost

Vier verdachten aangehouden wegens beroving

Almelo

Met de aanhouding van vier verdachten, een 16-jarige jongen uit Borculo, een 16-jarige jongen uit Zutphen, een 16-jarige jongen uit Borne en een 15-jarige jongen uit Almelo is deze beroving opgelost. Allen hebben bekend. Bij een van de verdachten is de gestolen minidiskman terug gevonden en in beslag genomen. Alle verdachten zijn in bewaring gesteld. Tevens loopt nog een onderzoek tegen hen in verband met een inbraak in Goor. Zie voor het oorspronkelijke bericht onderstaand cursief gedrukte persbericht van 1 november 2003:

Beroving

Jongen onder bedreiging van geweld, beroofd

Almelo

Vrijdagavond 31 oktober, omstreeks 21.40 uur werd gemeld dat even daarvoor aan de Klara Zetkinstraat in Almelo een jongen was beroofd. Bleek dat een 19 jr. Almeloër nabij het NS Station door een drietal personen onderbedreiging met geweld was beroofd. Hij had 20 euro afgegeven en zijn minidiskman was hem afgepakt door het drietal. Na de beroving zijn de drie vermoedelijk het perron opgelopen. Een onderzoek in de omgeving leverde niet het gewenste resultaat op. Het gaat om 2 blanke jongens en een negroïde jongen, alledrie 17 / 18 jaar oud, waarvan een van de blanke jongens beduidend langer, zeker 20 cm, was dan de andere twee. De politie wil graag in contact komen met getuigen die wellicht iets van deze brutale beroving hebben gezien. (bps: 03-142961)

Aangehouden wegens bedreiging

Verdachte van bedreiging conciërge aangehouden

Almelo

In de nabijheid van een gebouw aan de Sluitersveldssingel bivakkeerde met enige regelmaat een man. Hij sliep daar op een kartonnen doos tegen het gebouw aan. Op 26 oktober 2003 wilde de 56-jarige conciërge de man wegsturen, waarop de man zich op zeer agressieve toon uitliet tegen de conciërge en hem bedreigde. Vervolgens sloeg de man met zijn vuist een ruit kapot. De conciërge voelde zich hierdoor ernstig bedreigd en deed aangifte. De politie ondernam herhaalde pogingen de verdachte, waarvan de identiteit inmiddels bij de politie bekend was, aan te houden. Dit lukte pas op donderdag 29 januari toen de politie de man zag lopen in de Julianastraat. De verdachte, een 45-jarige Almeloër is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (bps: 04-140414)

Aanrijding met letsel

Meisje wordt tijdens het oversteken geschept door een auto

Rijssen

Op donderdag 29 januari omstreeks 18.23 uur stak een 8-jarig meisje uit Rijssen met de fiets aan haar hand het zebrapad over bij de rotonde Diekjansweg/Roel Bosmastraat. Zij deed dit nadat haar vader, die met nog twee kinderen vlak achter haar liep, aangaf dat de weg vrij was en dat ze over kon steken. Op het moment dat het meisje overstak kwam een automobilist met hoge snelheid vanuit de Diekjansweg aanrijden. Deze automobilist, een 19-jarige Rijssenaar wilde zijn weg over de Diekjansweg in westelijke richting vervolgen. Het meisje werd aan de rechterkant aangereden en kwam met een klap op de motorkap van de auto, waarbij ze met haar hoofd tegen de voorruit kwam en vervolgens op de grond terechtkwam. Het meisje is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. De automobilist verklaarde dat hij haast had en wel de vader met de twee kinderen had gezien, maar niet het voor hen uit lopende meisje. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-011784)

Aanhouding wegens bedreiging

Verdachte aangehouden nadat hij onder bedreiging van een mes zijn moeder geld aftroggelde

Vriezenveen

Op donderdag 29 januari werd omstreeks 11.00 uur bij de politie een bedreiging gemeld in een woning aan De Karekiet. Een 18-jarige jongen had zijn moeder met een mes bedreigd en haar 10 euro afhandig gemaakt. De moeder wilde geen aangifte doen maar wilde hulp voor zoon, die drugsgebruiker is. De verdachte, die daarna de woning had verlaten en richting het station was gelopen, werd daar door de politie aangetroffen en ambtshalve aangehouden. De 10 euro is in beslag genomen. De verdachte is na overleg met justitie in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid voor de rechter-commissaris in het kader van huiselijk geweld. (bps: 04-011537)

Verkeerscontrole

Verkeerscontrole levert 30 bekeuringen op

Almelo

Op donderdag 29 januari werd op de Rietstraat en de Ootmarsumsestraat een verkeerscontrole gehouden. Het resultaat waren 30 PV's, waarvan 21x geen fietsverlichting
2x opgevoerde bromfiets
2x onnodig lawaai bromfiets
1x geen helm bromfiets
1x geen verzekeringsbewijs bromfiets 2x rood licht auto
1x geen autogordel
(bps: 04-011817)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --