Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 januari 2004

Controle voormalige coffeeshop

Bij controle van een voormalige coffeeshop werden onregelmatigheden geconstateerd, burgemeester beslist over sluiting.

Enschede

Omdat het vermoeden bestond dat er in de voormalige coffeeshop Marley aan de Lage Bothofstraat in Enschede, ondanks het verbod, toch in drugs werd gehandeld, is donderdag 29 januari een controle uitgevoerd. In de zaak waren naast de 20 jr. zoon van de eigenaar, enkele klanten aanwezig. Een van hen zat aan de bar een joint te roken, die hij even daarvoor in de coffeeshop had gekocht. Bij een verder onderzoek werd nog 230 gram marihuana en 35 gram hasj aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De 20 jr. zoon van de eigenaar is als aanwezige verantwoordelijke aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij is gehoord. Sinds 22 december van het afgelopen jaar mag er geen softdrugs meer worden verkocht vanuit de voormalige coffeeshop. Sinds 19 januari 2004 is de zaak in andere handen overgegaan en de nieuwe eigenaar, een 43 jr. man uit Hengelo, is zonder de benodigde vergunningen weer met de verkoop van o.a.

softdrugs begonnen. De politie maakt rapport op voor de burgemeester die moet besluiten tot een eventuele sluiting. (bps: 04-011583)

Aanhouding na diefstal dure vissen

Jongen aangehouden na diefstal van drie dure Japanse Koi-karpers

Enschede

Op 7 november 2003, werd door de 43 eigenaar van een drietal Japanse koi-karpers, aangifte gedaan van het feit dat deze vissen uit de vijver bij zijn woning aan de Poortbultenhoek in Enschede waren ontvreemd. De karpers waren ieder ongeveer 800 euro waarde. Een onderzoek werd ingesteld waarbij naar voren kwam dat een 19 jr. Enschedeer mogelijk de dader van de diefstal was. Door de officier van justitie werd toestemming gegeven voor de aanhouding. Donderdagmiddag 29 januari werd de 19 jr. op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede gesignaleerd door surveillerende politiemensen. Omdat bekend was dat hij kon worden aangehouden, is dit even later gedaan. Hij werd aangetroffen in een berging van een flatgebouw in de omgeving, waar hij zich trachtte te verbergen. Aan het bureau is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (bps: 03-145985)

Rijden onder invloed

Hoge snelheid valt op, alcoholgebruik blijkt

Enschede

Vrijdagmorgen 30 januari om ongeveer 04.15 uur viel surveillerende politiemensen het rijgedrag op van een automobilist die over de Kerkstraat in Enschede reed. Op de Bultsweg voldeed hij aan een stopteken en werd gecontroleerd. Alcoholgebruik bleek en de man, een 22 jr. Enschedeer, werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 0.75 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-011897)

Doorgereden na aanrijding

Scooterbestuurder rijdt door na veroorzaken aanrijding, maar wordt even later aangehouden

Enschede

Donderdagavond 29 januari om ongeveer 18.50 uur, werd gemeld dat op de Parkweg in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden, waarbij de veroorzaker was doorgereden. Bleek dat een 34 jr. automobilist uit Enschede vanuit een uitrit de Parkweg was opgereden en daarbij werd aangereden door een scooterbestuurder die zonder verlichting en aan de verkeerde zijde van de rijbaan had gereden. Lichte schade was het gevolg. De scooterbestuurder met duopassagier reden na de aanrijding door. Een goed signalement werd doorgegeven en even later werd het duo op de Pathmossingel in Enschede aangetroffen. Beiden, de 18 jr. bestuurder en de 19 jr. passagier, alle twee uit Enschede, werden meegenomen naar het bureau voor verder verhoor. Proces-verbaal tegen de bestuurder wordt opgemaakt. (bps: 04-011781)

22 vaten gedumpt

22 vaten met vermoedelijk afgewerkte olie gedumpt in bosperceel

Losser

Vrijdagmorgen 30 januari om ongeveer 00.30 uur werd gemeld dat op de hoek Ravenshorsterweg - Grensweg in Losser, een groot aantal vaten lagen die daar niet thuishoorden. Bleek inderdaad het geval en aangetroffen werden in totaal 22 vaten, 18 met een inhoud van 60 liter en 4 met een inhoud van 25 liter. Geconstateerd werd dat uit een aantal vaten een vloeistof, vermoedelijk afgewerkte olie, lekte. Samen met de brandweer kwam ook een verantwoordelijke van de gemeente ter plaatse en besloten werd om de proberen de vaten recht op te zetten om in ieder geval het lekken te doen stoppen. Dit lukte en in de loop van de nacht zijn de vaten door de gemeente Losser verwijderd en overgebracht naar de gemeentewerf. Bij een eerste onderzoek werden sporen aangetroffen waaruit blijkt dat diegene(n) die de vaten heeft of hebben gedumpt, met een aanhangwagen dan wel een kleine vrachtauto moet of moeten zijn geweest. Naderhand werd ook nog duidelijk dat omstreeks 22.20 uur op de donderdagavond de 29e, de vaten voor de eerste keer gesignaleerd waren. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen die iets over de dumpers dan wel over de herkomst van de vaten kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. ( bps: 04-011889 / 04-011863)

Aanrijding, onder invloed

Automobilist rijdt tegen twee geparkeerde auto's en verkeerd onder invloed

Hengelo

Donderdagavond 29 januari om ongeveer 19.05 uur werd gemeld dat op de Buitenweg een automobilist tegen twee geparkeerde auto's was gereden en onder invloed van de nodige alcohol verkeerde. Hij werd door buurtbewoners vastgehouden. Aangetroffen werd een 42 jr. Hengeloer die tegen twee auto's van een 45 jr. bewoonster van de Buitenweg was gereden. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyses 2.05 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De drie voertuigen waren dusdanig beschadigd, dat ze moesten worden afgesleept. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-011788)

Rijden onder invloed

Automobilist met 1.1 promille achter het stuur

Hengelo

Bij een controle op de Mozartlaan in Hengelo werd geconstateerd dat een 66jr automobilist uit Hengelo, te veel alcoholische versnaperingen tot zich had genomen. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.1 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-011894)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --