Eemland zuid, 11.35 uur

Utrecht 30-01-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Man neergestoken

AMERSFOORT Donderdagnacht heeft de politie een man aangehouden op de Queekhoven die ervan wordt verdacht een andere man te hebben neergestoken.

De politie kreeg de melding binnen dat er in een woning aan de Queekhoven een vechtpartij zou zijn die op straat zou zijn beeindigd en waarbij iemand was neergestoken. Ter plaatse troffen agenten het slachtoffer, een 43-jarige man uit Leusden, op de stoep aan. De verdachte, een 35-jarige man uit Amersfoort, kon even later door de politie worden aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer is overgebracht naar het Lichtenbergziekenhuis met verwondingen aan arm en been.

Vrouw van tas beroofd

AMERSFOORT Op de Beethovenweg is donderdag rond 18.00 uur een vrouw van haar tas beroofd. De 60-jarige inwoonster van Amersfoort fietste richting de Heiligenbergerweg ter hoogte van de Mozartweg, toen een nog onbekende man naast haar kwam fietsen. Hij griste vervolgens haar tas uit de fietstas. Het betrof een zwarte boodschappentas met onder meer een portemonnee en een bril.
De dader droeg donkere kleding en had wellicht een muts op. De politie verzoekt eventuele getuigen of tipgevers zich te melden via 0900-8844. De politie is ook nog op zoek naar een echtpaar, dat daar liep en de vrouw na de beroving nog heeft aangesproken.