1e persbericht van vrijdag 30 januari 2004

Eindhoven 30-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Posterdieven aangehouden

Op de Parklaan zijn vrijdag om 0.15 uur een 22-jarige Eindhovenaar en een 21-jarige man uit Maastricht aangehouden. De twee stonden bij een busabri waarvan een posterlijst open stond. De poster die daar achter had gehangen hadden zij in de hand. Na verhoor op het bureau zijn ze in vrijheid gesteld. Er wordt proces verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden na bedreiging portier

Een 21-jarige man uit Duizel is vrijdag om 0.40 uur op het Stratumseind aangehouden. De man bedreigde een horecaportier met een fles. De man werd onder verzet aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Een 42-jarige automobilist uit Eindhoven is vrijdag om 1.25 uur op de Veldmaarschalk Montgomerylaan aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de man slingerend over de weg reed. De man blies ruim 2,6 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur zijn verkeerscontroles gehouden op de Professor Dr. Dorgelolaan, Vonderweg en Emmasingel. Er zijn 1200 autos gecontroleerd. 24 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen. 41 bestuurders reden te hard. De snelste reed 109 km/u waar 50 is toegestaan. Zijn rijbewijs en auto werden ingenomen. Na overleg met de officier van justitie kreeg de man, een 43-jarige Nuenenaar, zijn auto en rijbewijs terug na betaling van een boete van 500,=.

Helmond: Woninginbraak

Donderdag tussen 8.00 en 19.30 uur is ingebroken in een woning aan De Korte Geer. Er is een raam opengebroken en uit de woning zijn sieraden en een stereotoren weggenomen.

Son: Verkeerscontrole

Vrijdagmorgen zijn op Ekkersrijt 200 en de Eindhovenseweg verkeerscontroles gehouden. Er zijn 35 bekeuringen uitgeschreven voor verlichting, snelheid, plaats op de weg, helm en negeren geslotenverklaring.

Oirschot: Inbraak in woning

Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Kapittelhof. De achterdeur is opengebroken en uit de woning zijn twee laptops, twee Samsonitekoffers, een digitale videocamera, een dvd-speler en een videorecorder gestolen.