Gemeente Amersfoort

Nieuw college van B&W in Amersfoort

datum: 29 januari 2004

Op woensdagavond 28 januari 2004 heeft de gemeenteraad van Amersfoort de nieuwe wethouders benoemd. Het nieuwe college van burgemeester en wethouders wordt gevormd door de VVD, de PvdA, het CDA, GroenLinks en de ChristenUnie.

De portefeuilleverdeling
burgemeester A. van Vliet -Kuiper Openbare Orde, Veiligheid en Communicatie

VVD
de heer P.M. Strengers Ruimtelijke ontwikkeling, recreatie en toerisme de heer H. Brink Economische Zaken, Verkeer, Sport

PvdA
de heer J.P.A. de Wilde Financiën, cultuur en sociale zekerheid tevens loco-burgemeester

CDA
mevrouw M.M. van der Weg Welzijn, Zorg en Sociaal-cultureel werk

GroenLinks
mevrouw G. Eerdmans Onderwijs, Volkshuisvesting en Milieu

ChristenUnie
de heer P. Jonkman Stedelijk beheer en Wijkontwikkeling

Ruim twee maanden geleden hadden alle wethouders uit het college hun ontslag aangeboden omdat zij vonden dat ze op onvoldoende steun uit de gemeenteraad konden rekenen. Vanaf dat moment hebben de elf verschillende fracties uit de raad zich bezonnen op de ontstane situatie. Een extern informateur, de heer H. Dijkstal, heeft gesprekken gevoerd met alle afzonderlijke fracties om de mogelijkheden te verkennen voor een nieuw te vormen college. Hieruit kwam het advies om een stadsbestuur te formeren uit VVD, PvdA, CDA, GroenLinks en ChristenUnie. Nadat deze partijen een collegepramma hadden gemaakt en wethouderskandidaten hadden voorgedragen zijn gisteravond de wethouders geïnstalleerd.

Zie ook:


* de burgemeester en haar portefeuille

* de wethouders en hun portefeuilles

terug