Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


30 januari 2004


's Heerenberg- brandweer bevrijdt bestuurster uit taxi
De brandweer moest er gisterenmiddag aan te pas komen om de bestuurster van een taxi uit haar voertuig te bevrijden. De taxi was dusdanig "aangetikt"door een vrachtwagencombinatie van een 29-jarige bestuurder uit Haaften, dat de deur niet meer open kon. De bestuurster, een 44 jarige vrouw uit Wehl en de inzittenden van de taxi, een 80-jarige man en zijn 39-jarige dochter, beiden uit 's Heerenberg zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.
De aanrijding vond omstreeks 15.00 uur plaats op de Drieheuvelenweg. De vrachtwagen -chauffeur had te laat in de gaten dat het verkeer voor hem ter hoogte van Den Aam afremde.
Hij moest krachtig in de remmen, wardoor zijn combinatie begon te slingeren en op de verkeerde weghelft terecht kwam. Het verkeer heeft geruime tijd hinder ondervonden door het ongeval.


Dinxperlo - verdachten inbraak aangehouden.

De politie heeft gisterenmiddag in het centrum van Dinxperlo vijf mannen aangehouden. Het vijftal, drie zuid-europeanen (19,20 en 22) en twee mannen uit Doorwerth (46) en Arnhem (21) worden ervan verdacht een inbraak te hebben gepleegd in een woning aan de Aaltenseweg. De politie was getipt, dat een auto met drie mannen zich verdacht ophield op de Europastraat. Agenten stelden een onderzoek in en kort daarop werd de inbraak gemeld, waarbij twee mannen er lopend vandoor waren gegaan. Gezien de gedragingen van de mannen in de auto en het feit, dat er inbrekersmateriaal werd aangetroffen werd het drietal aangehouden. Even later werden elders de andere twee aangehouden.


Doetinchem - opgelicht met digitale camera


Een 24-jarige man uit Gendringen die meende een supercamera voor "weinig" geld te hebben gekocht is bedrogen uitgekomen. De man werd dinsdagochtend tijdens werkzaamheden langs de Varsseveldse-weg aangesproken door de bestuurder van een goudkleurige Peugeot 307. Deze bood hem een digitale camera aan. De prijs was zó aantrekkelijk, dat het slachtoffer er op in ging. Later bleek, dat er "valse" stickers op het toestel en de doos zaten. De politie waarschuwt bij deze nogmaals om je niet te snel rijk te rekenen, want er groeien ook geen gouden appels aan de bomen ! (hoe vinden jullie deze uitspraak?)


Ulft- brand in zorgcentrum


Twaalf bewoners van een zorgcentrum aan de Kempersmanstraat hebben vanmorgen vroeg in allerijl hun kamer moeten verlaten toen er brand in een kamer op hun verdieping was uitgebroken. De brand werd rond 04.20 uur via het brandalarm gemeld en personeel van de nachtdienst trof direct maat-regelen, terwijl de brandweer aanrijdend was. De 89-jarige bewoner van de kamer werd in veiligheid gebracht en liep geen verwondingen op. De brandweer bluste het brandje, dat voor een behoorlijke rookontwikkeling zorgde.
De overige bewoners van de gang werden snel aangekleed en vervolgens naar de recreatiezaal gebracht. Hier werden zij gerust gesteld en voorlopig bezig gehouden tot zij weer naar hun kamer konden. Een gespecialiseerd werd gealarmeerd en is direct begonnen met schoonmaakwerkzaamheden en heeft rookverdrijvers geplaatst.
Uit onderzoek is gebleken, dat een kussen tegen een bedlampje is gaan smeulen, waardoor het brandje is ontstaan.


Breedenbroek -vrachtwagen belandt in beek


Een vrachtwagen van zo'n 8 ton is vanmorgen in alle vroegte in de Keizersbeek beland. De bestuurder reed over Dendam is is vermoedelijke door de gladheid in een slip geraakt. De vrachtwagen ramde de brugleuning en kwam op z'n kant in de beek terecht. Gelukkig raakte de chauffeur (gegevens nog onbekend) niet gewond en er wordt groot materiaal ingezet om de vrachtwagen te bergen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --