Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


30 januari 2004


Zutphen - auto in de sloot


Door het gladde wegdek is 29 januari omstreeks 11.50 een 19 jarige automobilist uit Wichmond met zijn auto op de kop in de sloot terecht gekomen.Hij reed op de Bettinkhorst te Zutphen en bij een bocht naar links is hij van een schoon wegdek op een met sneeuw bedekt wegdek terecht gekomen en in de slip geraakt. Vervolgens via de berm over de kop geslagen en in de sloot terecht gekomen.De bestuurder was op eigen kracht al uit de auto gekropen en raakte niet gewond.


Vorden - aanrijding met letsel


Een 43 jarige automobiliste uit Zutphen is met haar 3 kinderen (5,8 en 9 jaar) gewond geraakt
bij een aanrijding.Op 29 januari omstreeks 12.15 uur reed ze met haar 3 kinderen over de Strodijk in de richting van de Rondweg.Op de kruising verleende ze geen voorrang aan een 53
jarige automobiliste uit Zutphen die over de Rondweg richting Hengelo (gld) reed. Bij de aanrijding raakten beide voertuigen total loss.De moeder is met haar 3 kinderen
met diverse klachten naar het ziekenhuis vervoerd maar mochten na behandeling weer naar huis.


Barchem - inbraak in bestelauto


In de nacht van 27 op 28 januari is aan de Wiedemhof te Barchem ingebroken in een
bestelauto.Men is vermoedelijk via de achterklep binnen gekomen. De aangever vermist gereedschap uit het voertuig.


Zutphen - bedreiging/belediging conductrice


Een 18 jarige man uit Zutphen is 29 januari omstreeks 17.40 aangehouden voor het
bedreigen/beledigen van een conductrice op het NS station te Zutphen.De man had over het spoor gelopen en werd hierover aangesproken door de conductrice die hem vervolgens een proces verbaal wilde geven.Hier was de man het kennelijk niet mee eens waarop hij de conductrice beledigde en bedreigde.Hij is voor verder verhoor meegenomen naar het bureau en er is alsnog proces verbaal opgemaakt.


Steenderen - keukenbrand door vlam in de pan.

In een woning aan de Dr. Alfons Ariensstraat is op de avond van 29 januari omstreeks 20.00 uur brand ontstaan.De bewoonster had een pan met vet op het fornuis laten staan waarna deze te heet was geworden en vervolgens de vlam in de pan was geslagen.
Het gevolg was een brand en rookschade in de keuken.


Eerbeek - Vernielingen .

De politie stelt een onderzoek in naar mogelijke vernielingen door een tweetal Eerbekers (beiden 18) . De politie kreeg rond 00.30 enkele meldingen over vernielingen in de buurt van de Derickxkamp. Aan de hand van getuigenverklaringen werden beide jongens staande gehouden.
Het tweetal verklaarde na een cafébezoek op weg naar huis te zijn, maar geen vernielingen te hebben gepleegd. De politie kon in het duister niet direct vernielde zaken vinden, maar zal bij daglicht een verder onderzoek instellen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --