Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


29 januari 2004


Eerbeek - aanrijding auto te water (vervolg)

Naar aanleiding van het eerste bericht, hier het volgende:


Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat een 40-jarige inwoonster uit Loenen met haar auto vanaf de Halssebrug de rijbaan van de Apeldoornseweg wilde oprijden. Zij had hiervoor groen licht en bij het oprijden van de Apeldoornseweg kwam zij in aanrijding met een auto, bestuurd door een 75-jarige man uit Brummen.


Door de klap van de aanrijding kwam diens auto op zijn kop in het kanaal te liggen en een omstander en gealarmeerde politie gingen te water en trachtten de man uit diens auto te bevrijden. Dit bleek pas mogelijk toen de brandweer de auto gedeeltelijk om de kant had getrokken. Het slachtoffer is langdurig gereanimeerd en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd. De hulpverleningsdiensten zijn door diverse passanten bij hun werk geholpen en namens hen spreekt de politie haar waardering hiervoor uit.


Klarenbeek- snelheid verkeerd ingeschat


Vanmorgen om 07.35 uur heeft een 43-jarige automobiliste uit Brummen op de Kopermolenweg de snelheid van een auto kennelijk verkeerd ingeschat toen zij de Hoofdweg wilde oversteken. Gevolg was een aanrijding met de auto van een 19-jarige jongeman uit Twello. Er raakte niemand gewond.


Twello- auto kwijt na rijden zonder rijbewijs


Een 21-jarige jongeman uit Twello is vanmorgen betrapt op de Mozartstraat terwijl hij zonder rijbewijs een auto bestuurde. De man is meegenomen naar het politiebureau en na overleg met het openbaar ministerie in Zutphen werd besloten de auto in beslag te nemen.
De man wenste geen verklaring af te leggen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --