Politie Zuid-Holland-Zuid

30/01 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

30-01-2004 - Persberichten District I

INBREKER OVERLOPEN
DORDRECHT- Een bewoner van een woning aan de Koldeweystraat heeft een inbreker overlopen. In de nacht van donderdag op vrijdag 30 januari bevond de man zich in zijn slaapkamer. Hij werd wakker van zijn honden. De bewoner ontdekte dat er een man in zijn kamer stond. Hij ging achter de man aan die als een haas de woning wist te verlaten. De dief bleek later toch buit te hebben gemaakt. Hij had onder andere geld en pasjes gestolen.

MAN RIJDT SLOOT IN
DORDRECHT- Een 29-jarige man uit Milaan is aangehouden. De man reed op donderdagmiddag 29 januari over de A16 Westbaan. De man viel vermoedelijk achter het stuur in slaap en botste eerst tegen de linker vangrail. Daarna stak hij met zijn voertuig diagonaal de weg over. De man belandde aan de rechterkant van de weg in de sloot. De man kon zelfstandig uit zijn voertuig komen. De politie kwam ter plaatse en kwam erachter dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man verklaarde de auto te hebben geleend van een vriend. Hij werd aangehouden.

BOZE VROUW AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 35-jarige uit Dordrecht is aangehouden. Op donderdagavond 29 januari reed een 34-jarige man uit Dordrecht met zijn auto vlakbij het centrum van Dordrecht. Hij werd achterna gereden door de 35-jarige vrouw. Op de Merwedestraat kwam zij uit haar auto om tegen de auto van de man te trappen. Tevens probeerde de vrouw de spiegel van de auto eraf te trappen. Zij schreeuwde hierbij tegen de man. Toen twee mannen te hulp wilden schieten, ging de vrouw weg en stapte ze in haar auto. De politie heeft haar later op de middag aangehouden in haar woning. De vrouw verklaarde later boos te zijn op de man omdat hij haar aangereden zou hebben op de Oranjelaan. De politie heeft geen schade aan haar voertuig kunnen ontdekken. Wel constateerde de politie een deuk in het voertuig van de man.

ALCOHOL
DORDRECHT- Een 21-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man reed op donderdagavond 29 januari over de Thorbeckeweg. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man kreeg een rijverbod van 2 uur.

DIEFSTAL UIT BEDRIJF
VISSTRAAT- In een bedrijf in de Visstraat is ingebroken. In de nacht van donderdag op vrijdag 30 januari werd de etalageruit vernield. Er werden kledingstukken weggenomen.

VIJF JONGENS AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Vijf jongens zijn aangehouden. Op donderdagavond 29 januari zag de politie op de Graaf Willemlaan een prullenbak in brand staan. De jongens stonden er vlakbij. De jongens wilden geen antwoord geven op de vraag wie de prullenbak in brand had gestoken. Hierop werden alle jongens aangehouden. De jongens variëren in leeftijd van 14 tot 17 jaar en zijn allen afkomstig uit Hendrik-Ido-Ambacht.

BUSHOKJE VERNIELD
DORDRECHT- In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee jongens aangehouden. De politie werd gebeld met de mededeling dat een bushokje aan het Oranjepark vernield zou zijn door een aantal jongens. De politie trof wel een vernield bushokje aan maar geen jongens. Zij ging op zoek in de omgeving en zag in de Toulonselaan een tweetal jongens lopen. Deze jongens voldeden aan het signalement dat de melder had opgegeven. De twee 17-jarige jongens uit Dordrecht werden aangehouden.