Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Burgemeester en wethouders overhandigen

geboortemedaille aan leerlingen basisonderwijs

BARENDRECHT (30 januari 2004) - Alle kinderen in het Barendrechtse basis- en speciaal onderwijs krijgen in de loop van volgende week een geboortemedaille uitgereikt ter gelegenheid van de geboorte van Prinses Catharina-Amalia. De leden van het Barendrechtse college van burgemeester en wethouders gaan bij elke school persoonlijk op bezoek om de medailles te overhandigen. Als eerste school is maandagochtend om 10.00 uur De Dubbeldekker (Kruidentuin 10) aan de beurt. Wethouder Kees Silvis zal daar bij een aantal kinderen de geboortemedaille persoonlijk opspelden. (Zie voor alle andere bezoeken het bijgevoegde schema).

Naast alle kinderen uit het basis- en speciaal onderwijs krijgen ook de negen Barendrechtse baby's die in dezelfde week zijn geboren als de dochter van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima een geboortemedaille. Deze zijn inmiddels thuisgestuurd. Het gaat hierbij om zes meisjes en drie jongens. Eén van de jongens werd net als Prinses Catharina-Amalia geboren op zondag 7 december 2003. Het maken van de medailles vergde enige productietijd. Vandaar dat ze pas nu uitgereikt kunnen worden. Het gaat om een medaille met een oranje lint. Op de voorkant staan gravures van afbeeldingen van Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima en Prinses Catharina-Amalia en op de achterkant zijn de naam en geboortedatum van de kleine Prinses gegraveerd. In totaal worden er in Barendrecht volgende week zo'n 5.000 geboortemedailles overhandigd.

Felicitatieregister
Overigens heeft er in de week na de geboorte van Prinses Catharina-Amalia in de hal van het Barendrechtse gemeentehuis een felicitatieregister gelegen. Dit register is in die week door bijna 200 mensen getekend. Inmiddels is het felicitatieregister toegestuurd aan Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima.

(Z.O.Z voor het schema)

Noot voor de pers,