CORDAID

Memisa nieuwe begunstigde postcode loterij

Nationale Postcode Loterij kiest Memisa als de nieuwe beneficiënt In totaal 217 miljoen verdeelt over aangesloten goede doelen

Memisa is als nieuw goed doel uitgekozen door de Nationale Postcode Loterij. Dit is gisteren bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala, de jaarlijkse traditionele bijeenkomst met de aangesloten goede doelen. Memisa is hiermee de 45e vaste begunstigde van de Postcode Loterij. Uit handen van ambassadeur Henny Huisman ontving Memisa een cheque ter waarde van 500.000 Euro.

Nationale Postcode Loterij
De Nationale Postcode Loterij is de goededoelenloterij voor mens en natuur. In totaal heeft de Postcode Loterij over 2003 een inleg gerealiseerd van 362 miljoen euro. Dat is een stijging van 7% ten opzichte van 2002 toen de inleg 338 miljoen euro was. Zestig procent van de totale inleg, te weten maar liefst 217 miljoen euro, verdeelt de Postcode Loterij in 2003 over haar 45 goededoelenorganisaties. In de Postcode Loterij spelen 2,5 miljoen huishoudens mee, met in totaal ruim 4 miljoen loten.

Memisa
Memisa staat voor medische structurele ontwikkelingssamenwerking ten behoeve van de minstbedeelden. Memisa werkt nauw samen met lokale partnerorganisaties in het Zuiden en zendt tevens circa 100 artsen, verpleegkundigen en paramedici uit. Memisa maakt evenals Mensen in Nood onderdeel uit van de ontwikkelingsorganisatie Cordaid. Mensen in Nood ontving gisteren 2,5 miljoen Euro van de Nationale Postcode Loterij.