Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


30 januari 2004


Apeldoorn - fietser gewond bij aanrijding


Bij een aanrijding aan de Kayersdijk op 29 januari omstreeks 07.20 uur is een 24 jarige fietser
uit Apeldoorn gewond geraakt.Een 39 jarige automobilist uit Apeldoorn reed over de Kayersdijk in de richting van de Laan van Mensenrechten en zag de vrouw die met haar fiets aan de hand net was overgestoken over het hoofd.Door de aanrijding belandde zij op de motorkap en kwam met haar hoofd tegen de voorruit.Wonderlijk genoeg hield zij er slechts een buil op haar achterhoofd aan over.De fiets werd geheel vernield.


Beemte Broekland - bromfietser aangereden


Een 35 jarige man uit Broekland is gewond geraakt bij een aanrijding op 29 januari omstreeks 21.45 uur. Een 23 jarige automobilist uit Apeldoorn reed over het Kanaal - Noord komende uit Vaassen.De man met de bromfiets reed voor hem in de zelfde richting.Door verblinding van tegenliggers in combinatie met slecht weer heeft de automobilist de bromfietser te laat opgemerkt en hem met de rechtervoorzijde van zijn voertuig geraakt, waardoor hij ten val is gekomen.De bromfietser is met een beenfractuur overgebracht naar het Lukas ziekenhuis.


Apeldoorn - man aangehouden voor winkeldiefstal


Een 48 jarige man uit Apeldoorn is op 29 januari omstreeks 12.30 aangehouden voor winkeldiefstal.
De man probeerde in een winkel aan de Deventerstraat een personeelslid om de tuin te leiden door hem aan de praat te houden en tevens spullen in zijn binnenzak te stoppen.De man is meegenomen naar het bureau waar hij een dagvaarding heeft gekregen .Tevens kreeg hij een ontzegging van 1 jaar.


Apeldoorn - brand in school


In een school aan de Waleweingaarde is op 29 januari omstreeks 10.15 uur brand uitgebroken op het damestoilet. Personeel probeerde de brand te blussen maar door de sterke rookontwikkeling lukte dit onvoldoende.
Ondertussen is door overig schoolpersoneel de school kundig binnen een paar minuten ontruimd.
De brandweer werd gealarmeerd en had de brand snel onder controle.Uit het eerste onderzoek is gebleken dat een 16 jarige scholiere verantwoordelijk was voor de brand.Het damestoilet liep zware rook en roetschade op.


Apeldoorn - woningbrand


Spelen met een aansteker door één van de kinderen is er de oorzaak van, dat een flatwoning aan de Edisonstraat aanzienlijke schade opliep. De brand werd omstreeks 16.10 uur gemeld en in eerste instantie was het onbekend of er nog mensen in de woning waren. Bij aankomst van de brandweer bleken de aanwezige kinderen tijdig de woning hadden weten te verlaten.Twee slaapkamers brandden geheel uit en de woonkamer liep rook en waterschade op. Ook ontstond er schade bij omliggende flatwoningen.
Al snel werd duidelijk, dat één van de kinderen met een aansteker had gespeeld, wardoor de brand is ontstaan.


Apeldoorn - schennispleger aangehouden.

Surveillerende agenten hebben gisterenmiddag een 43-jarige Apeldoorner aangehouden die inmiddels bekend heeft enkele gevallen van schennis te hebben gepleegd. De agenten herkenden de man aan de hand van het opgegeven signalement dat door enkele meisjes was opgegeven. De meisjes waren aan het begin van de middag met de man geconfronteerd en maakten melding van het gebeuren. Hij stond toen in een steegje bij de Stationsstraat met ontbloot onderlijf.
De geschrokken tieners liepen snel door en zagen de man nog wel op de fiets wegrijden.


Nadat de man was aangehouden bekende hij in december in het Oranjepark met zijn gedrag ook al eens enkele meisjes de stuipen op het lijf te hebben gejaagd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --