Politie Amsterdam-Amstelland

Drugsoverlast Mercatorplein aangepakt
30-1-2004. Bij een gerichte actie tegen drugsoverlast rond het Mercatorplein zijn donderdag zes mannen en een vrouw gearresteerd. De zeven werden aangehouden terwijl ze handelden in verdovende middelen. Aanhoudende klachten vanuit de buurt waren aanleiding voor de actie. Een dealer was in het bezit van 21 bolletjes harddrugs. De zes mannelijke verdachten zijn ingesloten.

---

Winkel overvallen

30-1-2004. Donderdagmiddag rond vijf uur werd een winkel aan de Vrijheidslaan overvallen. Een aantal mannen drong de winkel binnen, bedreigde een personeelslid met een vuurwapen en eiste geld. Vervolgens verlieten ze de winkel. Sindsdien zijn ze spoorloos.
---

Alcomobilist betrapt door plasstop

30-1-2004. Een 29-jarige automobilist viel donderdagavond door de mand toen hij op de vluchtstrook van de A9 stopte om een plasstop te maken. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De man werd gearresteerd en meegenomen naar een politiebureau. Daar bleek dat hij drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

---


Woningoverval in Slotermeer

30-1-2004. De bewoners van een woning in Slotermeer zijn donderdagmiddag het slachtoffer geworden van een overval. De overvallers wisten met een smoes de woning binnen te dringen en bedreigden de bewoners met een vuurwapen en een mes. Een bewoner weigerde zijn spullen af te geven waarna een worsteling onstond. Hierbij raakte hij gewond aan zijn hand. Uiteindelijk lukte het de daders om goederen buit te maken en gingen ze er vandoor.
---