Politie Gelderland-Midden

Elst, aanhoudingen na sneeuwbalgevecht

Publicatiedatum: 30-01-2004

De politie heeft donderdag tegen het einde van de ochtend drie knapen aangehouden op verdenking van mishandeling. De drie jongens, twee van 14 en een van 16 jaar oud en allen afkomstig uit Arnhem. Even daarvoor zouden ze samen met een groep schoolgenoten sneeuwballen hebben gegooid in de Koningin Julianastraat te Elst. Ook zouden er sneeuwballen tegen een raam van een woning gegooid zijn. Een 23-jarige man, die op bezoek was bij de bewoners van die woning, ging naar buiten om de groep jongeren te vragen hiermee te stoppen. De man zou vervolgens een sneeuwbal in zijn gezicht hebben gekregen, dit monde uit in een gevecht. De 23-jarige werd hierbij geslagen en geschopt, hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Nijkerk; Gelegenheid maakt de dief

Publicatiedatum: 30-01-2004

De politie in Nijkerk heeft haar handen vol aan de diefstallen uit auto's. De indruk bestaat dat daarbij verschillende verdachten bezig zijn. Zo zijn er lieden geïnteresseerd in achtergebleven laptops, nemen kennelijk anderen met name gereedschappen uit bedrijfsauto's weg en zijn er nog weer anderen op uit om autoradio's met CD speler en CD's weg te nemen.

Alleen in januari al is in Nijkerk 51 keer melding gemaakt van inbraken in auto's. Daarom zal de politie in samenwerking met de gemeente binnenkort ook met een project gaan starten. In afwachting daarvan zijn overigens alle surveillance-eenheden al uitvoerig geïnformeerd over deze ontwikkeling. Zij staan dan ook op scherp.

Uw hulp
Toch kunnen de politiemensen op straat nog wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld van mensen die waarnemen dat onbekenden zich kennelijk verdacht ophouden bij de auto van een ander. Waarschuw liever voor niets de politie, dan dat u veronderstelt dat er wel niets aan de hand zal zijn. Ook kan het zijn dat u getuige bent van een diefstal uit een auto. Laat dit dan ook in alle gevallen direct weten. Want, zoals u weet is er 24 uur per dag politie aanwezig in Nijkerk. Wacht dus niet met bellen tot de volgende ochtend, maar reageer direct. Overigens, doe ook uw voordeel met deze wetenschap. Haal - waar mogelijk - de buit waarin de inbrekers geïnteresseerd zijn uit uw auto. Daarmee voorkomt u in ieder geval veel schade en de ergernis.

Tips
Voor getuigen heeft de politie ook nog wel een aantal tips. Probeer het signalement van de verdachte goed in u op te nemen, maar daarbij desnoods wat aantekeningen. Noteer eens een kenteken van een auto die u niet bekend voor komt. En bel vooral onmiddellijk op 0900 - 88 44 of (in geval van heterdaad) 112. U stelt onze meldkamer dan in staat om direct een surveillance eenheid aan te sturen.

Over de start van het project zult u te zijner tijd actief worden geïnformeerd.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221