Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (30/01)

Tilburg, 30 januari 2004.

Politie haalt verdachte bromfiets van de weg

TILBURG - De bromfiets van een 15-jarige Tilburgse jongen is gistermiddag rond tien over vier door een motoragent uit het verkeer genomen. Bij een controle bleek dat het framenummer van de bromfiets was weggeslepen. De politie onderzoekt nu verder of de bromfiets van diefstal afkomstig is. De jongen krijgt verder een bekeuring voor het rijden op een bromfiets terwijl hij de leeftijd daarvoor nog niet heeft.

26 bekeuringen bij snelheidscontrole

BERKEL - ENSCHOT - Agenten van het politieteam Tilburg Noord hebben gistermiddag een snelheidscontrole gehouden aan de Durendaelweg in deze plaats. Er passeerden 218 weggebruikers de radarpost. Van hen reden er 26 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 85 kilometer per uur, terwijl op deze weg een maximum snelheid van 50 kilometer per uur geldt.

Agenten pakken bromfietsdieven

TILBURG - Surveillerende agenten hebben gisteravond om halfacht aan de Goirkekanaaldijk twee Tilburgse jongens aangehouden. De jongens komen uit Tilburg en zijn 14 en 15 jaar oud. De agenten zagen het duo op een bromfiets rijden en bij het zien van de politie probeerden zij er tussenuit te knijpen. Aan de Goirkekanaaldijk eindigde hun vlucht. Zij worden verdacht van heling. Zij wisten dat ze op een gestolen bromfiets reden. Naar de werkelijke dief wordt nog een onderzoek ingesteld. De bromfiets is in beslag genomen.

Tilburgse vrouw van portemonnee beroofd

TILBURG - Een 19-jarige Tilburgse vrouw is gisteravond tussen vijf- en tien over halftien aan het Dubbeldampad van haar portemonnee beroofd. De beroving is gepleegd door een naar schatting 16-jarige jongen. Die heeft het slachtoffer met vermoedelijk een priem in de schouder gestoken en is er vervolgens met haar portemonnee vandoor gegaan. In de portemonnee van het slachtoffer zaten een OV-jaarkaart, een bankpas en een studentenpad. Na het bekend worden van de beroving zijn agenten direct naar het huisadres van het slachtoffer gereden. Samen met het slachtoffer heeft men een onderzoek in de omgeving van de plaats delikt ingesteld naar de dader, maar die werd niet meer aangetroffen. Daarna werd het slachtoffer medisch onderzocht in het
TweeStedenziekenhuis en hebben de agenten een uitgebreide aangifte van het slachtoffer opgenomen.

Agenten pakken Tilburger op na belediging

TILBURG - Agenten hebben vannacht om kwart voor vier aan de Schubertstraat in Tilburg een 42-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man beledigde de agenten bij een rijbewijscontrole en maakte hen uit voor racisten.

Tilburgers aangehouden na mishandeling

TILBURG - Na de melding van een vechtpartij aan het Piusplein, vannacht rond halfvier, hebben agenten twee Tilburgse mannen aangehouden. De mannen komen beiden uit Tilburg en zijn 19 en 25 jaar. Volgens getuigen hadden zij een 22-jarige Tilburger mishandeld. De verdachten zijn naar het bureau overgebracht en agenten zijn met het slachtoffer naar de EHBO-post van het St. Elisabethziekenhuis gereden. Daar werd het slachtoffer aan zijn verwondingen behandeld.

Diensthond Laro houdt inbreker aan

OISTERWIJK - De politiehonden van de politie in district Tilburg blijven het goed doen deze week. Met de beet in het been van een 42-jarige Poolse man, heeft diensthond Laro vannacht, even na vier uur, aan het Fabriekspad in Oisterwijk, een einde gemaakt aan de vlucht van deze inbreker. Samen met een nog onbekende maat probeerde hij vannacht bij een bedrijf aan de Dorpsstraat er met een grote partij sigaretten vandoor te gaan.

Even voor vier uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een bedrijf aan de Dorpsstraat. De inbrekers hadden een deur van het bedrijf opengebroken. De politie, die zeer snel ter plaatse is, ziet één van de inbrekers, het Fabriekspad invluchtten en met behulp van diensthond Laro kon de man worden gepakt. In de winkel stonden een tas en een krat, boordenvol met sigaretten, klaar. Die heeft de politie ten behoeve van het onderzoek in beslag genomen. Met de aangehouden verdachte zijn de agenten eerst langs de EHBO-afdeling van het St. Elisabethziekenhuis gereden, waarna de man werd ingesloten. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Politie zoekt automobilist die doorreed

TILBURG - De politie in district Tilburg is op zoek naar de bestuurder van een auto die vannacht, tussen twee en drie uur, een 19-jarige Tilburgse vrouw aan de Schouwburgring aanreed, haar gewond achter liet en vervolgens doorreed. Twee mannen die het slachtoffer aantroffen, hebben de eerst noodzakelijke maatregelen genomen. De GGD heeft het slachtoffer naar het St .Elisabethziekenhuis gebracht. Daar moest de lip van de Tilburgse worden gehecht en moest zij ook aan een tand behandeld worden. De politie heeft een aangifte van het slachtoffer opgenomen.

Bron: Carel Bouman