Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Recordaantal scholieren in polonaise door centrum Emmen

EMMEN - Een veelkleurig lint van bijna 2000 scholieren van het Hondsrug College trok gistermorgen door het centrum van Emmen. In het kader van het tienjarig bestaan van de scholengemeenschap en een daaraan gekoppelde actie om geld in te zamelen voor het onderwijsproject Going Global, bedachten de leerlingen dat ze in polonaise door de Emmer Hoofdstraat wilden.

Uiteindelijk deden 1923 leerlingen van de bijna 2100 scholieren, die het Hondsrug College telt, aan de polonaise mee. Onder hen ook leerlingen van de locatie Schoonebeek. Zij werden in drie dubbeldekkers aangevoerd. Of het streefbedrag van 14.500 euro ook is gehaald was vrijdag nog niet duidelijk, maar de leiding van de school gaat er vanuit dat de actie een succes was. Een vermelding in het Guinness Book of Records bleek niet mogelijk omdat de polonaise te laat was aangemeld. Een wereldrecord was het in ieder geval wel. Vmbo-scholiere Charlotte Budike brengt het geld persoonlijk naar Peru. Zij doet daar later verslag van.

Ondanks dat het erg koud was en de deelnemers natte voeten kregen van de smeltende sneeuw, was de stemming opperbest. Er werd gezongen, op toeters geblazen, er reed een auto mee met luidsprekers, die Peruaanse muziek ten gehore bracht en sommige scholieren droegen hun gettoblaster mee op de schouder. Ook werden ballonnen en spandoeken meegedragen en veel leerlingen hadden zich verkleed.

Op kritieke punten stonden medewerkers van de school het verkeer te regelen. Toch was een aantal automobilisten het met de optocht niet eens. Sommigen waren duidelijk geïrriteerd en doorkruisten de stoet op een soms minder sympathieke wijze. Ook de NS gooide een paar keer roet in het eten. Tot drie keer toe moesten de leerlingen voor de spoorwegovergang wachten op passerende treinen. De meeste weggebruikers hadden echter begrip voor de actie.

Het tienjarig bestaan van de fusieschool werd vrijdagmiddag voortgezet met allerlei activiteiten en een maaltijd voor het personeel en genodigden. 's Avonds gingen de leerlingen uit hun dak bij de dj's van Radio 538, bandjes van de muziekschool en rappers.

Fotobijschrift

Scholieren van het Hondsrug College trekken in optocht door het centrum van Emmen.

(Foto: Foto Benting)
Foto is vrij van copyright, mits vermelding van naam.

Henk Kroezen

Kroezen tekst & communicatie
Wilhelminastraat 49-b
7811 JE EMMEN
Tel: 0591 - 653944
Fax: 0591 - 645312
E-mail: info@kroezentekst.nl
Internet: www.kroezentekst.nl