Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


30 januari 2004


Nunspeet - inbraak gemeentehuis in Opsporing Verzocht


Komende maandagavond zal het programma Opsporing Verzocht aandacht besteden aan de inbraak in het gemeentehuis van Nunspeet. In de nacht van 12 op 13 januari j.l. werd daar een hoeveelheid computerapparatuur ontvreemd èn de ambtsketen van de burgemeester. Vooral de diefstal van de ambtsketen heeft voor veel publiciteit gezorgd, maar heeft nog niet geleid tot het terugvinden ervan. Eventuele tips kunnen worden doorgegeven via 0900- 8844.


Epe - inbraak in woning


Bij een inbraak in een woning aan de Martin Luther Kingweg hebben inbrekers sieraden buit gemaakt. Men is na het forceren van een raam aan de achterzijde van de woning binnen gekomen , waarna de woning is doorzocht. De totale waarde van het gestolene is nog onbekend.


Putten en Harderwijk - rijden onder invloed


Een 21-jarige Puttenaar is gisterenavond, omstreeks 19.30 uur met zijn auto gecontroleerd op de Kelnarijstraat. Hij bleek te hebben gedronken en bleek te veel te hebben gedronken. De ademanalyse aan het politiebureau wees 1.1 promille aan en pv wordt opgemaakt.


Even na middernacht controleerden agenten in Harderwijk op de Wittenhagen een auto en ook deze bestuurder, een 59-jarige Harderwijker bleek te hebben gedronken. Hij blies 1.4 promille, reden om zijn rijbewijs in te vorderen.


Putten - inbraken


Afgelopen nacht is er bij twee bedrijven in Putten ingebroken. Rond 04.30 uur werd een inbraak bij een bedrijf aan de Postweg aan de meldkamer doorgegeven. De melder was wakker geworden van een hoop lawaai en had gezien, dat de inbrekers er al vandoor waren. Bleek, dat men een bovenlichtje had geforceerd en in het pand een stapel voorraadbakken had omgegooid die voor de herrie hadden gezorgd. Voorlopig mist men nog niets.


Kort daarop bleek er bij een bedrijf aan de Kerkstraat een ruit te zijn ingegooid. Ook hier is het niet duidelijk of er iets gestolen is. Getuigen hebben nog wel een man met een bivakmuts zien weglopen richting de parkeerplaats bij de Garderenseweg.


Eerder op de avond, rond 22.15 uur werd een inbreker op de Ruitenbeek door een getuige overlopen. Ook hier bleek een ruit te zijn ingegooid en ging de verdachte er bij ontdekking vandaar.


Harderwijk - zware schade door vuurwerkbom


Onbekenden hebbeen vannacht rond 02.00 uur met een vuurwerkbom enorme schade aangericht bij een garagebedrijf aan de Thorbeckelaan. Omwonenden waren wakker geschrokken en belden de politie. Bleek, dat zelfs de kozijnen door de ontploffing ontzet waren. De politie zoekt getuigen van deze vernieling.
Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --