Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, vrijdag 30 januari 2004[pic]vrijdag 30 januari 2004 
                                                                     
Van    Ben van Ingen Schenau, GSM-nummer 06.51592422 / afdeling      
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Gestolen auto

Donderdagavond is vanaf het Julianaplein een blauwe Volkswagen Golf met kenteken 86-GX-GR gestolen. De eigenaar uit Valburg deed aangifte.


Jongen met mes aangehouden

Bij een controle van coffeeshops werd donderdagavond in een coffeeshop in de Vlaamsegas een jongen aangetroffen waarvan werd vermoed dat hij nog geen 18 jaar oud was. De jongen verklaarde geen legitimatie bij zich te hebben maar vermoed werd dat hij in het bezit was van een vals legitimatiebewijs. Daarop werd de jongen gefouilleerd. Tussen zijn broeksband bleek hij een groot vleesmes te hebben. Daarop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om een 17-jarige inwoner van Cuijk.


Man aangehouden voor belediging

Afgelopen nacht werd gemeld dat op de Wintersoord twee mannen zich verdacht ophielden bij een motor. Op basis van het opgegeven signalement kon even later op de Burchtstraat een man staande worden gehouden. Bij zijn staandehouding begon de man onmiddellijk de politiemensen op luide toon uit te schelden. Daarop is de man, een 22-jarige Nijmegenaar, aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


District Tweestromenland

Beuningen - diefstallen auto-emblemen opgelost

De politie van het team Beuningen heeft de afgelopen drie maanden 15 diefstallen van auto-emblemen opgelost. Hierbij werden 8 minderjarige verdachten in de leeftijd van 12 tot 14 jaar gehoord. De verdachten bekenden de diefstallen van auto-emblemen gepleegd te hebben. In een aantal gevallen bleek geen aangifte te zijn gedaan.

De reden van de jongeren om de auto-emblemen te stelen was het verzamelen ervan. Twee verdachten hadden zich tevens strafbaar gemaakt aan heling van auto-emblemen.

Er is proces-verbaal tegen alle verdachten opgemaakt. De minderjarigen kwamen in dit geval niet in aanmerking voor een HALT-procedure. Het proces-verbaal is doorgestuurd naar de Officier van Justitie in Arnhem.


Wijchen - auto onder trein

Gistermiddag vond op de spoorwegovergang in de Buys Ballotstraat een aanrijding plaats tussen een trein en een personenauto. Er vielen geen gewonden. Een 22-jarige vrouw uit Beuningen reed met haar auto over de Buys Ballotstraat. Toen de rode knipperlichten in werking traden remde de vrouw maar gleed door de gladheid door en kwam op de overweg terecht. Toen zij daar weg wilde rijden kwam de auto niet meer van zijn plaats. De vrouw wist op tijd uit de auto te komen, voordat deze door de trein werd verpletterd. Het treinverkeer bleef geruime tijd gestremd door het ongeval.


Malden - verkeerscontrole

Donderdagavond is op de Rijksweg in Malden een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd gelet op het dragen van de autogordel. Acht bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij de autogordel niet om hadden.


Malden - dodelijke aanrijding

Afgelopen nacht, rond 05.00 uur, vond een dodelijke aanrijding plaats op de Rijksweg in Malden. Een 54-jarige Nijmegenaar reed met zijn auto in de richting van Malden. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en kwam zijdelings tegen een boom terecht. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Rijksweg is enige tijd voor alle verkeer afgesloten geweest.


District De Waarden
Culemborg - jongen aangehouden voor diefstal op school

Een 13-jarige meisje deed aangifte van diefstal van haar portemonnee. Deze was donderdagmiddag uit haar tas gestolen die op dat moment op het schoolplein van de school lag. Meerdere getuigen hadden gezien dat een 14-jarige medeleerling de portemonnee had gestolen. Bij onderzoek werd de 14-jarige in de buurt van zijn woning in Culemborg aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Culemborg - aanrijding met letsel

Een 78-jarige inwoner van Culemborg reed donderdagmiddag op zijn fiets over de Rijksstraatweg in de richting van het centrum. De man stak ter hoogte van de H.Holsstraat de weg over en werd gegrepen door een personenauto die hem achterop kwam. Deze auto werd bestuurd door een 45-jarige Culemborger. De 78-jarige werd met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.


Acquoy - aanrijding met letsel

Een 13-jarige jongen uit Acquoy reed donderdagavond op zijn fiets over de Leerdamseweg en stak de kruising met de N327 over in de richting van de Nieuwe Steeg. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een 25-jarige automobilist uit Arkel. De jongen raakte bij de aanrijding gewond en werd met hoofdletsel overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op donderdag 29 januari

Plaats        Straat      Tijd     MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen      Scheidingswe09.40 -  50     1289 56   79    
              g           12.40                           
Nijmegen      St.         13.25 -  50     2577 108  85    
              Annastraat  16.00                           
Beneden-Leeuwev.Heemstrawe09.00 -  50     1826 28   79    
n             g           11.30                           
Hedel         Blankensteij12.45 -  50     360  14   64    
              n           13.45                           

Videosurveillance

Door de bemanning van de videosurveillanceauto werd donderdagmiddag op de Neerbosscheweg een automobilist 'geklokt' die 133 km/u reed waar slechts 70 km/u is toegestaan. Op de Graafseweg kon de bestuurder, een 38-jarige inwoner van Druten, worden staandegehouden. Van de man is het rijbewijs ingenomen.

---- --


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39