Commissie Gelijke Behandeling

30-01-2004 Nieuwe leden Commissie Gelijke Behandeling

De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) bestaat uit negen commissieleden, waaronder de voorzitter en twee ondervoorzitters. De commissieleden worden voor een termijn van zes jaar benoemd door de Minister van Justitie in overleg met de meest betrokken ministers. Daarna bestaat de mogelijkheid tot herbenoeming.

Daarnaast kent de CGB circa 15 plaatsvervangende commissieleden.

Per 1 februari 2004 loopt de benoemingstermijn af van twee commissieleden: mevrouw mr. dr. L.M.M. Mulder en mevrouw mr. drs. M.G. Nicolaï. Beiden zijn voorgedragen als plaatsvervangend commissielid.

Als nieuwe commissieleden zijn/worden de volgende personen benoemd:

Nieuwe commissieleden:

De heer mr. P.H.A. van Geel is voorgedragen voor benoeming tot commissielid per 8 maart 2004. Tot deze datum is hij werkzaam als hoofd van de afdeling beleid bij de Vereniging VluchtelingenWerk Nederland. In het verleden was de heer Van Geel coördinator bij de Wetenschapswinkel Rechten van de Universiteit Utrecht en was hij als onderzoeker verbonden aan respectievelijk de Rijksuniversiteit Utrecht, Vakgroep Sociale Pedagogiek en de Landelijke Organisatie voor Werkende Jongeren (LOVWJ).

Per 1 januari is mevrouw mr. dr. A.B. Terlouw benoemd bij de CGB. Daarvoor was zij als universitair docent Migratierecht werkzaam bij de Katholieke Universiteit Nijmegen. Vorig jaar is zij gepromoveerd op een onderzoek naar samenwerking tussen vreemdelingenrechters. In de periode van 1992 tot 2001 was zij respectievelijk werkzaam als juridische beleidsmedewerker bij het Landelijk Bureau Vluchtelingen Werk, als senior beleidsmedewerker bij het stafbureau vreemdelingenzaken van de rechtbank Den Haag en als hoofd afdeling vluchtelingen Amnesty International Nederland. Daarnaast maakte zij deel uit van de redactie van de Nieuwsbrief Asiel en Vluchtelingenrecht en voerde zij de samen met A. Woltjer de eindredactie over de bundel Rechtspraak Vreemdelingenrecht.

Mevrouw mr. Ch.M. van der Bas werkt sinds 1 november 2003 bij de CGB. Voorafgaand vervulde zij onder meer de functie van advocaat-generaal in Arnhem en was zij werkzaam als officier van justitie bij het arrondissementsparket Utrecht. Eerder werkte mevrouw Van der Bas als advocaat in Curaçao, als sociaal raadsvrouw in Utrecht en Den Haag en als toegevoegd docent aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Als nevenfunctie is zij onder meer lid van de Commissie van Toezicht van het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Ook is zij werkzaam als waarnemend advocaat-generaal bij het ressortsparket Arnhem.

Een volledig overzicht van de commissieleden van de Commissie Gelijke Behandeling is te vinden op de website van de CGB, www.cgb.nl