Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 30 januari

Alkmaar 30-01-2004 - 16.00 uur

Meisje van tas beroofd
Alkmaar, donderdag 29 januari 2004
Donderdagmiddag tussen 13.30 en 14.00 uur werd een 17-jarige meisje uit Alkmaar beroofd van haar tas. Het slachtoffer liep over de Krebbesteeg toen zij van achteren werd ingehaald door een jonge jongen van tussen de 12 en 15 jaar. Tijdens het passeren trok hij de tas van de schouder van het meisje en rende vervolgens weg in de richting van de Laat. Van de dader is alleen bekend dat hij een spijkbroek droeg en een zwart jack.

Getopte hennepplanten aangetroffen
Alkmaar, donderdag 29 januari 2004
Donderdagmiddag roken surveillerende agenten een sterke henneplucht in de omgeving van een woning aan de Koelmalaan. Omdat vermoed werd dat er mogelijk een hennepplantage in de woning aanwezig zou werd een onderzoek ingesteld. In het huis werd geen hennepkwekerij aangetroffen. Wel vonden de agenten een vijftal zakken met daarin een grote hoeveelheid getopte hennepplanten. Deze zijn in beslag genomen. De eigenaar van de planten, een 31-jarige man uit Rotterdam die in de woning aanwezig was, werd aangehouden. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak woningen
Heiloo/Limmen, donderdag 29 januari 2004
Donderdag tussen 10.00 en 22.00 uur werd ingebroken in een drietal woningen. Bij een woning aan de Westerweg in Heiloo kwam men binnen door het vernielen van de achterdeur. De bewoner mist een aantal sieraden. Bij de buren had men geprobeerd om in te breken. Hier werden vernielingen geconstateerd aan een schuifpui. Door extra vergrendelingen kon men niet binnen komen.
Ook een woning aan de Oosterzijweg in Heiloo werd vereerd met een bezoek van het dievengilde. Ook hier kwam men binnen door het vernielen van de achterdeur. Vanuit deze woning werden eveneens verschillende sieraden weggenomen.
Tot slot werd ingebroken in een woning aan de Kapelweg in Limmen. Om in het huis te komen werd ook hier de achterdeur geforceerd. Evenals bij de andere twee inbraken mist de bewoner een onbekend aantal sieraden.
Gezien de tijdstippen van de inbraken en de werkwijze is het niet ondenkbeeldig dat deze zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, vrijdag 30 januari 2004
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 43-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Nicolaas Beetskade. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 905 ug/l. Dat is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd het rijbewijs van de man ingevorderd.