Politie Hollands Midden
Datum: 30 januari 2004

(

Hond aangereden, automobilist rijdt door Voorhout
Een nog onbekende bestuurder van een vermoedelijk grijze Opel Astra is doorgereden nadat hij een hond had aangereden. Een 80-jarige bewoner van Voorhout liep op donderdag 29 januari om 12.15 uur met zijn hond over het zebrapad op de Herenstraat. Toen hij bijna overgestoken was, kwam vanaf de richting van de Nagelbrug een automobilist die de hond aanreed. De bestuurder stapte uit zijn auto, vroeg of de Voorhouter nog iets mankeerde, maar stapte vervolgens weer in en reed door zonder zijn identiteit bij de Voorhouter bekend te maken. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Brand in auto's Leiden
In de avond van donderdag 29 en de nacht van 30 januari heeft brand gewoed in drie auto's. Omstreeks 22.30 uur kwam een eerste melding van een autobrand op de Storm Buysingstraat. Tussen 01.30 en 01.50 uur ontstond in nog twee andere auto's op de De Ruijterstraat en de Trompstraat brand. De oorzaak van de brand bij twee van de auto's kon niet worden vaststellen. De brand aan de auto op de De Ruijterstraat is vermoedelijk aangestoken. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole Stolwijk
De politie heeft in de ochtendspits een verkeerscontrole gehouden op de Goudseweg. Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder verlichting. De politie heeft tijdens de controle geconstateerd dat een aantal bekeurden de verlichting niet voerde, terwijl er wel goede verlichting op de fietsen zit. Een bromfietser werd bekeurd voor het niet hebben van een bromfietscertificaat. Een bestuurder werd betrapt voor het rijden door roodlicht.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --