Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (30/1)

Oosterhout, vrijdag 30 januari 2004

Politie houdt man (19) aan na valse melding
OOSTERHOUT: De politie hield in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 januari omstreeks 02.00 uur een 19-jarige man uit Oosterhout aan. De man wordt verdacht van het doen van een valse melding. Rond 00.45 uur kreeg de politie melding van een schietpartij op het viaduct van de Bovenste weg over de A27. De melder zou hebben gezien dat een vrouw in haar been was geschoten door een man en dat ze samen in een grijze Volkswagen Passat waren weggereden. De politie was snel ter plaatse met vijf eenheden, informeerde ziekenhuizen in de omgeving en controleerde grijze Volkwagens. Na ruim een uur onderzoek bleek dat het om een valse melding ging.
Het motief voor de valse melding is onduidelijk. De man is vrijdagmiddag met een dagvaarding naar huis gestuurd. Hij moet zich op 31 maart 2004 voor de rechter verantwoorden. De politie gaat de kosten van de personele inzet op hem verhalen.

Dronken bestuurder opgepakt
GEERTRUIDENBERG: Op vrijdag 30 januari omstreeks 02.15 uur controleerde de politie een 30-jarige inwoner van Geertruidenberg op alcoholgebruik. De man reed met zijn auto over de Spoorstraat toen hij werd verzocht om mee te werken aan een blaastest. De man bleek te veel te hebben gedronken, waarna hij werd aangehouden. In het bureau gaf de ademanalyse een uitslag van 395 ug/l. De man werd met een geldboete en een rijverbod van drie uur naar huis gestuurd.

Parkeercontrole
RIJEN: Donderdagmiddag 29 januari controleerde de wijkagent het parkeergedrag van ouders bij de St.Jozefschool. Ouders die voornemens waren hun kinderen op een verkeerde wijze te vervoeren zijn aangesproken. Verder zijn ouders die van plan waren hun auto op het trottoir te parkeren doorgestuurd.
Daarnaast controleerde de wijkagent op het Burgemeester Sweensplein het parkeergedrag. Een bestuurder kreeg hier een bekeuring voor parkeren op de groenstrook.

Twee verkeersongevallen in Dongen
DONGEN: Op 29 januari rond 15.30 uur werd de politie bij een verkeersongeval geroepen op t Hof. Een 16-jarige jongen uit Dongen raakte met zijn scooter op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer nadat hij de bocht te ruim nam. Daar reed een 28-jarige automobilist uit Dongen die een aanrijding niet meer kon voorkomen. De bestuurder van de scooter kwam tegen de voorzijde van de personenauto. De jongen is per ambulance overgebracht naar het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg waar bleek dat hij diverse botbreuken had.
Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie melding van een tweede verkeersongeval. Op de kruising Vierbundersweg / Kanaaldijk Noord raakten twee autos met elkaar in botsing. De bestuurder van de 1e auto, een 35-jarige man uit Tilburg, is per ambulance overgebracht naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg. Later op de avond kon hij het ziekenhuis weer verlaten. De bestuurder van de 2e auto, een 57-jarige vrouw uit Rijen, was ongedeerd.

Bron: Connie Polak