Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
DN. 2004/186
datum
30-01-2004

onderwerp
Rapport Commissie Evaluatie Staatsbosbeheer
TRC 2004/485

bijlagen
1

Geachte Voorzitter,

Overeenkomstig artikel 32 van de Wet verzelfstandiging Staatsbosbeheer zend ik u bijgaand een verslag over de doeltreffendheid en doelmatigheid van het functioneren van Staatsbosbeheer. In dit artikel van de Wet verzelfstandiging Staatsbosbeheer is bepaald dat de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit binnen vijf jaar na inwerkingtreding van de wet - en vervolgens telkens na vier jaar - aan de Staten-Generaal een verslag over de doeltreffendheid en doelmatigheid van het functioneren van Staatsbosbeheer doet toekomen.

In dat kader heb ik eind 2002 een onafhankelijke Commissie Evaluatie Staatsbosbeheer ingesteld. Deze Commissie bestond uit de volgende leden: Mevrouw mr. E.M.A. Schmitz (voorzitter); Mr. P.A. Nouwen; R.M.W.J. Nas. Ik heb deze Commissie verzocht mij advies uit te brengen over de resultaten van het verzelfstandigingsproces van Staatsbosbeheer. Het advies van de Commissie treft u in bijgaande rapportage aan.

Mijn reactie op het rapport, en in het bijzonder op de conclusies en aanbevelingen, zend ik u voor 1 mei 2004 toe.

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

dr. C.P. Veerman

Bijlage:
Rapport: Vooruit op eigen benen - Evaluatie van de verzelfstandiging van Staatsbosbeheer 1998-2003 (PDF-formaat, 498 Kb)
Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel


PDF-versie van de brief
Rapport Commissie Evaluatie Staatsbosbeheer (PDF-formaat, 26 kB)


---