Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (30/1)

Breda, vrijdag 30 januari 2004

Politieaanhoudingen tijdens horecatoezicht

BREDA: Tijdens een drukbezochte horecanacht in het centrum van Breda heeft de politie donderdagnacht aan de Schoolstraat een vechtpartij in de kiem kunnen smoren. Rond 01:30 uur vond een vechtpartij plaats tussen een tiental cafe bezoekers. De politieagenten belast met horecatoezicht op de Havermarkt, waren snel ter plaatse en konden de partijen direct scheiden. Een 18-jarige inwoner van Breda werd hierbij aangehouden. Zijn 16-jarige broer en een 19-jarige vriend bemoeiden zich met deze aanhouding. Op het bevel van de politie om zich te verwijderen werd door het tweetal niet gereageerd. Ook dit tweetal werd aangehouden. Na verhoor is het drietal in de loop van de morgen heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Na een vechtpartij in een horecagelegenheid aan het Kerkplein werd op de Torenstraat rond 02:20 uur een 23-jarige inwoner van Oost-Souburg aangehouden. De man had binnen in het cafe een portier mishandeld. De verdachte bleek militair te zijn. Hij is voor verhoor overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Twee bestuurders in de fout bij alcoholcontrole

BREDA: Medewerkers van het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant hebben donderdagavond een alcoholcontrole gehouden op de Claudius Prinsenlaan. In totaal zijn 75 bestuurders gecontroleerd. Twee automobilisten hadden te veel gedronken. Een 34-jarige bestuurder uit Oosterhout blies bij de ademanalyse 390 ug/l, zijn tweede overtreding binnen vijf jaar. Een 63-jarige bestuurder uit Breda blies bij de ademanalyse 665 ug/l. De maximaal toegestane waarde is overigens 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l). De Bredanaar moest hierbij zijn rijbewijs inleveren. Verder kregen de mannen een rijverbod van respectievelijk 3 en 7 uren.

Politie houdt man aan na mishandeling conducteur

BREDA: Donderdagavond rond 22:30 uur heeft de politie een 19-jarige inwoner van Utrecht aangehouden. De man had op het station aan het Stationsplein een 31-jarige treinconducteur tegen zijn lichaam geslagen. De Utrechter was het niet eens met de kaartcontrole op het perron. Na verhoor kon de man alsnog de trein naar Utrecht nemen. De politie maakt proces-verbaal op.

Geweldpleger aangehouden

BREDA: Op de Nieuwe Haagdijk heeft de politie donderdagmiddag een 25-jarige man uit Breda aangehouden. Surveillerende politieagenten werden door omstanders aangesproken over een man die een vrouw zonder aanleiding had neergeslagen en was gevlucht in de richting van de Nijverheidssingel. Toen de politie op zoek ging naar hem kon een plaatselijke winkelier hen vertellen dat de verdachte een winkel was binnen gegaan en ook daar zonder reden een 13-jarig meisje had geslagen. Beide slachtoffers deden aangifte van mishandeling. De verdachte is in verzekering gesteld.

Inbraak in bedrijf

ZEVENBERGEN: Donderdag is aangifte gedaan van inbraak in een bedrijf aan de Zuidhaven. De inbraak is woensdagnacht gepleegd. De dader is het bedrijf binnen gekomen door het inslaan van een ruit met vermoedelijk een breekijzer, welke is achtergelaten. Uit het bedrijf is een computer gestolen.

Politie houdt gesignaleerde aan in onverzekerde auto

ZEVENBERGSCHE HOEK: Vrijdagmiddag is op de Rijksweg A 16 een 56-jarige man uit Valkenburg aan de Geul aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man in een ongekeurde en onverzekerde auto te rijden. Nader onderzoek bracht aan het licht, dat de inwoner van Valkenburg aan de Geul zelf ook nog gesignaleerd stond voor ruim 600 euro aan geldboetes of 12 dagen gevangenis. De man kon het geldbedrag niet betalen en is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden met een auto zonder tenaamstelling, geen verzekering en verlopen APK.

Eenzijdig ongeval met letsel

STRIJBEEK: Op de Strijbeekseweg heeft vrijdagmorgen een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een 61-jarige inwoner van Hoogstraten verloor in een bocht de controle over haar personenauto. Zij kwam vervolgens met de voorzijde van haar auto in een sloot terecht waardoor haar auto meerdere keren over de kop sloeg. De brandweer moest er aan te pas komen om haar uit de auto te bevrijden.
Met onbekend letsel is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Bron: Henk Snepvangers