Provincie Overijssel

Nieuwe stap in ontwikkeling provincie-portal

De deelnemers van www.overijssel.nlzetten een nieuwe stap in de ontwikkeling van deze unieke overheidsportal. Tijdens een bijeenkomst onder leiding van de Overijsselse gedeputeerde Carry Abbenhues in het gemeentehuis in Deventer stemden alle partners in met de plannen voor 2004: uitbreiding met informatie over nieuwe thema's en nieuwe technische ontwikkelingen. Bovendien hebben de gemeenten Zwolle, Hengelo en Almelo zich aangesloten, waarmee alle grote steden in de provincie vertegenwoordigd zijn in de portal.

De provincie Overijssel, de gemeenten Enschede en Deventer en instanties als de Overijsselse Bibliotheekdienst (OBD), het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT), Oost NV, RTV Oost, Hogeschool Windesheim, Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente werkten al mee aan de portal.

Gedeputeerde Abbenhues aan het woord tijdens de bestuursvergadering Initiatief

De provincie Overijssel nam in 2002 het initiatief vor de portal om de inwoners van Overijssel maar zeker ook alle geïnteresseerden daarbuiten via het internet beter te kunnen informeren over tal van activiteiten binnen de gehele provincie.

Nieuws, vacatures, informatie van de overheid, digitaal loket, studiemogelijkheden, toeristische informatie, het zijn allemaal zaken die op de site staan. Enkele speerpunten van het Overijsselse provinciebestuur zijn het bevorderen van internettechnologie en meer betrekken van de burgers bij de overheid. Samenwerking met zoveel mogelijk partners wordt daarbij nagestreefd.

Sinds de opening van de site, op 25 maart 2003, heeft Overijssel.nl zo'n 340.000 bezoekers ontvangen. De maand november 2003 was de drukste maand met 49.000 bezoekers. "Binnen een jaar 400.000 bezoekers, uitbreiding van het aantal partners en de groei van de aangeboden informatie bevestigen de goede weg die de provincie Overijssel is ingeslagen met deze innovatieve overheidsportal", zei gedeputeerde mevrouw Carry Abbenhues. "Overijssel is als provincie met deze site uniek en de samenwerking wordt alleen maar beter. Wij bewijzen hier het publiek zeker een goede dienst mee".

De komende maanden wordt de portal www.overijssel.nl uitgebreid met de thema's als Jeugdzorg, Cultuur en Vrijwilligers. Daarnaast wil de provincie het aantal partners verder uitbreiden tot minimaal 20, er zal meer worden samengewerkt voor nog meer informatie over verschillende thema's, en op de site kunnen videofragmenten bekeken worden.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel