Gemeente Enschede

Nieuw impuls voor de Walstraat


Enschede, 30-01-2004

De Walstraat moet een levendige verbinding gaan vormen tussen het van Loenshof en de Marktstraat. Tijdens een door de gemeente georganiseerde bijeenkomst voor ondernemers, bewoners en andere betrokkenen, spraken de aanwezigen zich uit voor de thema's Cultuur en Culinair. Kunst, muziek, theater en horeca als ingrediënten voor een bruisende Walstraat vol creativiteit.

Vooral overdag moeten er meer bezoekers komen. Voor het verwezenlijken van de plannen zijn twee werkgroepen gevormd. De samenwerking tussen gemeente en belanghebbenden moet leiden tot versterking van hetgeen er al is op cultureel en culinair gebied en uitbreiding hiervan naar de hele Walstraat.

Om de uitstraling overdag te verbeteren wordt gedacht aan bijvoorbeeld antiekwinkels en snuffelwinkels, maar vooral ook aan ateliers. De voorkeur gaat dan uit naar ateliers waar iets te doen is, bijvoorbeeld een edelsmid, of kunstenaars die tevens workshops houden voor volwassenen of kinderen. Het gaat erom de straat overdag leven in te blazen. De Jacobuskerk wil hier aan meewerken door het plein achter de kerk beschikbaar te stellen voor een boekenmarkt of kunstmarkt. Daarnaast zal Indonesisch Specialiteitenrestaurant Ramayana haar openingstijden aanpassen na de verbouwing. Het restaurant heropent haar deuren begin maart en zal geopend zijn van 12.00 tot 19.30 uur. Bistro 't Spotje denkt er ook over haar activiteiten te verruimen door eerder open te gaan als er terrasjes in de straat komen.

Van de twee werkgroepen richt zich een op de korte termijn en een op de lange termijn. De eerste zal zich o.a. bezig gaan houden met de mogelijkheid voor kleine terrassen voor de horecagelegenheden en met het opzetten van activiteiten en evenementen. Dit laatste in samenwerking met het UIT-bureau. De lange termijn werkgroep zal zich o.a. bezighouden met plannen voor het Schouwburggebouw na de verhuizing naar het Muziekkwartier en met het opzetten van een belangenvereniging in de Walstraat.

---

Gepubliceerd op 30-01-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar